Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Centos 6.3 Cpanel Kurulum sonrası problem ????

8 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
339 Görüntüleme
(@mahmutakkaya)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

öncelikle merhaba vmware kalıbı halinde centos 6.3 kurdum ve cpanel kurulumu yaptım kaç kere cpaneli kurduysam centosa restarttan sonra centos ekranı geliyor ve ortada localhos.localdomain yazıyor tıklayınca üstüne centos reales 6.3 yazıyor bir türlü o ekrandan kurtulup masaüstüne gelemiyorum nekadar deneme yaptıysamda ugrastıysamda o ekrandan kurtulamıyorum bunun bi çözümü yokmudur acaba çıkamadım işin içinden bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkür ederim....

 
Gönderildi : 12/10/2012 02:12

(@bilgehanpoyraz)
Gönderiler: 809
Illustrious Member
 

cPanel tüm istediklerini kendisi kurmak ister. O yüzden aşağıdaki komutları çalıştırp deneyin. Bu arada  

echo "nameserver 8.8.8.8" > /etc/resolv.conf
echo "nameserver
4.2.2.6" >> /etc/resolv.conf
wget http://dave.t0xic.nl/yum/dag.repo -O
/etc/yum.repos.d/dag.repo
yum install gcc* gd krb* tcl* libxml* libpng* flex
perl* -y
yum remove xen* mysql* bind* -y
cd /home
wget httpupdate.cpanel.net/latest
sh latest

deneyip sonucunu paylaşın mümkünse. kendi kurulumlarımda bu şekilde kuruyorum.

 
Gönderildi : 12/10/2012 12:20

(@mahmutakkaya)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

ilk kurdugumu sildim şimdi yeniden kuruyorum cpaneli kurulum aşamasında bitince restart atmadan denicem bu verdiklernizi inş hallolur bu durum çok sinir bozucu bilginiz için çok tşk ederim sonucu yazacagım bitince...

cPanel tüm istediklerini kendisi kurmak ister. O yüzden aşağıdaki komutları çalıştırp deneyin. Bu arada  

echo "nameserver 8.8.8.8" > /etc/resolv.conf
echo "nameserver
4.2.2.6" >> /etc/resolv.conf
wget http://dave.t0xic.nl/yum/dag.repo -O
/etc/yum.repos.d/dag.repo
yum install gcc* gd krb* tcl* libxml* libpng* flex
perl* -y
yum remove xen* mysql* bind* -y
cd /home
wget httpupdate.cpanel.net/latest
sh latest

deneyip sonucunu paylaşın mümkünse. kendi kurulumlarımda bu şekilde kuruyorum.

 
Gönderildi : 12/10/2012 14:08

(@mahmutakkaya)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Bilgehan bey bu ayzdıklarınız ile yeniden kurulummu oluyor yoksa kurulumu yaptıktan sonra yapsam oluyormu ?

 
Gönderildi : 12/10/2012 14:22

(@bilgehanpoyraz)
Gönderiler: 809
Illustrious Member
 

Ben sıfır kurulumlarda böyle yapıyorum. Siz elinizde kurulu olan önemli değilse onda deneyebilirsiniz...

 
Gönderildi : 12/10/2012 23:22

(@mahmutakkaya)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

cpanel kurulduktan sonra denedim fakat olmadı birde sıfırdan deneyeceğim takıldıgım bir konu daha var vmware üzerinekurdugum için network ayarlarında nat işaretli mesela 192.168.202.131 gibi bir ip veriyor kendi makinamdan yani vmwarenin kurulu oldugu makinadan ip yazınca giriyor ama dier ofisteki ağda bulunan pclerden giremiyorm firewall vs hepsini devre dısı bıraktım bir türkü giremedem buyuzden modemden port açıp nete çıkaramıyorum server ı daha önceleri kurmustum nettende erişilebiliyordu şimdi başaramadım o olayı ağ ayarları nasıl olmalı centosun vmware üzerinde ?

 
Gönderildi : 13/10/2012 02:41

(@bilgehanpoyraz)
Gönderiler: 809
Illustrious Member
 

ethernet tipini NAT olarak değil bridge olarak seçmelisiniz. O zaman istediğiniz gibi olacaktır.

kurulumuda dediğim gibi ben minimal centos kurup üzerine devam ediyorum. önemli konu network ayarlarının tam ve düzgün yapılması gerekli.

 
Gönderildi : 13/10/2012 04:27

(@mahmutakkaya)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

bilgehan bey çok teşekkür ederim yardımlarınız için dediğiniz gibi normalde bridge olarak yapıyorum buseferde nete girmiyor centos nat a getirince nete giriyor sanırım çok çalışmam laızm bu konular için bi oluyo bi olmuyo eskiden yapıyordum sorunsuz çalışıyordu şimdi ofiste yapıyorum artık ofisin network sistemindenmi kaynaklanıyor anlamadım kurcalayacagım bakalım tekrar teşk ederim saolsun

 
Gönderildi : 13/10/2012 12:25

Paylaş: