Forum

VMM Library deki iş...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

VMM Library deki işlemler çok yavaş.

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
403 Görüntüleme
(@VeysiTansu)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar

İki adet HP server ve P4000 serisi storage üzerinde HyperV cluster olarak kurulu. Bu fiziksel hostların üzerinde çeşitli sanal makinalarımız mevcut. Sanal bir makinada System Center Virtual Machine Manager R2 kurulu. Aynı zamanda bu makina VMMLibray Server. Library de iso lar ve daha önce oluşturduğum template olarak saklanan vhd ler var. Fakat yeni bir virtual machine oluşturken daha önce oluşturduğum vhd leri yada iso ları kullanırsam Deploy file over HTTPS using BITS adımı çok uzun sürüyor. Saniyede kopyalanan veri 1mb bile değil. Fiziksel hostlarla storage arası bağlantı iscsi HP serverlarda network kartları teaming yapıldı ve hız hem fiziksel host hem de sanal makinalar 10 gbit olarak görünüyor. Lİbrary serverda Allow unencrypted file transfer kutucuğunu da işaretledim. Şu adresteki çözüm adımlarını da eledim. http://social.technet.microsoft.com/Forums/ar/virtualmachinemanager/thread/e7bdcade-3122-4b32-94db-e259eb8dfa89  Bahsedildiği gibi host ta IIS yok. BITS için herhangi bir GPO yok. Host SMS yada SCCM değil. İşlem başladığında hostta sadece bir tane aktif BITS işi görünüyor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar. Hayırlı çalışmalar.

Veysi TANSU

 
Gönderildi : 27/12/2011 16:05

(@kamerkoseoglu)
Gönderiler: 199
Estimable Member
 

Merhaba,

Bağlı bulundukları switch ler üzerinde log vs.. kontrol ettiniz mi? Switch ler üzerinde yapılacak düzenlemeler ile performan artışı sağlana bilir.

 
Gönderildi : 28/12/2011 15:05

(@VeysiTansu)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hostların her ikisine de VMM in kurulu bulunduğu serverdan kopyalama işlemi başlattım. 1. sinde kopyalama çok yavaştı. Üzerinde bulunan sanal makinaları diğerine taşıdım ve yeniden başlattım. Sorun çözüldü. Fakat problemin neden kaynaklandığını yada neden çözüldüğünü bulamadık. İleride tekrarlar mı bilemiyorum.  Tabii ki bu (restart) bir çözüm değil ama şimdilik sorun yok.

 Saygılarımla

Veysi TANSU

 
Gönderildi : 29/12/2011 17:41

(@kamerkoseoglu)
Gönderiler: 199
Estimable Member
 

Geri bildiriminiz için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 29/12/2011 17:50

Paylaş: