Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

HYPER-V 2008 R2 problemi

10 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
381 Görüntüleme
(@YektaKiBAR)
Gönderiler: 47
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

HYPER-V 2008 R2 yi makineye işletim sistemi olarak
urdum ücretsiz olarak ve sconfig.cmd bölümünden gerekli local ayarları
yaptım ve network olarakta makineyi hazırladım update leri çektim ve gw
'i pingleyebiliyorum ve rdp session yapabiliyorum ve firewall'ınıda
kapattım local network ten ping atabiliyorum ve mmc remote management
aktif ve remote server management te aktif olmasına rağmen hiç bir
şekilde win7 client ttan hyper-v manager consolundan ne ip nede isimle
makineye ulaşamıyorum win7 firewall kapattım rpc 445 üzerinden
haberleştiği için bi sorun varmı diye yne ulaşamadım 

firewall için yazdığım komutlar aşağıdadır.;

netsh firewall set opmode disable

netsh advfirewall set currentprofile state off 

netsh advfirewall set currentprofile settings remotemanagement disable/enable (fakat yine olmadı)

 

bu durum hakkında yardımlarınız ricası ile.

saygılrımla

teşekkürler

 
Gönderildi : 22/12/2011 12:37

(@ceyhuncamli)
Gönderiler: 184
Estimable Member
 
HyperV'yi yönetmeye çalıştığınız ortam workgroup ise direkt olarak Win7 üzerindeki HyperV Manager Konsolundan yönetemezsiniz. Bu yönetim işlemini gerçekleştirmek için hem hyperv üzerinde hem de windows 7 üzerinde yapılması gereken bazı işlemler var. Konuyla ilgili Serhat Hoca'nın portal üzerinde bir makalesi mevcut. (Hatırladığım kadarıyla Vista üzerinden yönetimi anlatıyordu ancak yine de işini görecektir.)
 
Gönderildi : 22/12/2011 13:17

(@YektaKiBAR)
Gönderiler: 47
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

hyper-v bir 2008 serber üzerinde role olarak ekli değil işletim sistemi olarak kurulu ayrıca hyper-v workgroup client farklı domaindeyim domainde olduğum controller üzerine ben hyper-v klemeye kalktığımdada kendini assign edemiyor fakat makine internete çıkıyor dns i görüyor ben ona clienttan ping atabiliyorum ama bütün makaleler 2008 üzerine kurulu hyper-v burada bulabildiklerim onlar client tarafında yapılması gereken farklı ne olabilirki

 
Gönderildi : 22/12/2011 14:13

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar,

Hyper-V sunucunuzun kullandığı dns ayarı ortamınızda ki domain controller ın ip si mi?

Hyper-V sunucunuz workgroup ise hvremote ile gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra bağlanabiliyor olmalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken şey Hyper-V sunucunuz üzerinde oluşturmuş olduğunuz local kullanıcı ile etki alanına dahil olan client da kullandığınız kullanıcı adınız ve parolanız aynı olmak durumunda. Farklı olduğunda bağlantı sağlanamaz. Son olarak da kullanıcınızın Ad Soyad bölümlerinde Türkçe karakter olmaması gerekmekte. HVRemote ile ilgili olarak http://www.mhakancan.com/hvremote-kullanarak-hyper-v-sunucusunu-uzaktan-yonetime-acilmasi/ adresinde ki makaleyi incelemenizi öneririm.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 22/12/2011 19:07

(@YektaKiBAR)
Gönderiler: 47
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

hocam merhaba;

 

evet dahil olduğum domain controller ipsi hem benim hemde hyper-v in dnsi ayrıca bu scripti sunucunun üstünde nasıl çalıştırabilirimki herhangi bir windows ortamının üzerinde değil işletim sistemi olarak fiziki sunucuya yüklenmiş durumda dnslerde bi problem yok server firewall ve benim client firewall kapalı olduğu halde ping atıyor server update çekebiliyor internetten clientten rdp gidebiliyorum fakatclientten mmc gidemiyorum rpc135 yani hadi networkten dedim direk sunucuyla bağlantı sağladım araya bi hub koayarak ama yine olmadı burda server tarafında bi küçük trig olabilir çünkü script çalışırabilmem için internetten ilgili dosyayı download etmem gerek fakat cihazı exlorer yöntemiyle internete çıkartamamki gui yok komut satırından internete çıkartamadım kullanmıyo servis olarak.

 

saygılar

 
Gönderildi : 22/12/2011 19:28

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

İnternetten kendi bilgisayarınıza indirip oradan usb ya da cd gibi bir medya ile sunucunuzun üzerine dosyayı alabilirsiniz. Ardından da komut satırında ilgili komutları çalıştırarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 22/12/2011 19:49

(@YektaKiBAR)
Gönderiler: 47
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

siz kullanıcı adının aynı olması gerektiğini söylediniz yanlız sunucu workgroup da ben domiandeyim ve benim client domain user ın sunucunun üzerinde local bi user olmasının amacı nedir. örneğin sunucu sadece administrator local hesabı var ben sadece mmc bağlantı yapacağım burda bana user sormuyorki ayn ızamanda sunucuya her bağlacak kişilerin şifrelerini ve kullanıcı adlarını server a girmem gerek açıkcası bu bana pek mantıklı gelmedi öte yandan ben bu server ı domaine dahil etmek istiyorum fakat dahil olmuyor sürekli fail alıyorum.

 

saygılarımla..

 

 
Gönderildi : 22/12/2011 20:19

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Siz bağlantı yapmak istediğinizde karşı tarafa sizin kullanıcı adınız ve parolanız gönderiliyor. Hyper-V sunucuzu üzerinde aynı isimli ve parolalı kullanıcı hesabı olmadığı için de kabul edilmiyorsunuz. Hyper-V sunucusu üzerine herkesi eriştirmenizi anlayamadım açıkcası.Hyper-V sunucusu üzerinde yetkili olan kişi sayısı ne kadar az olursa sanal makinelerinizin bir kazaya kurban gitmesi riskinide o kadar azaltmış olursunuz. Eğer illa herkes kendi sanal makinesini görsün istiyorsanız AzMan konsolunu kullanıp ayarları yaparak bağlanacak kullanıcılar için gerekli olan yetkilendirme işlemlerinide gerçekleştirebilirsiniz.

Hyper-V sunucunuzu domain e dahil etmeye çalıştığınızda fail oluyor demişsiniz aldığınız hata nedir?

 

 
Gönderildi : 22/12/2011 20:26

(@YektaKiBAR)
Gönderiler: 47
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

merhaba;

 

ok. kullanıcı kısmını anladım örneğin: domain ismim f5support.com.tr ipsi: 172.16.10.48 /24 defaultgw: 172.16.10.1  ve dns server da kurulu ve hyper-v de aynı ip yapılandırmalarına sahip ancak ben menuden 1 ardından d yi seçip örneğin name of domain to join kısmına :f5support.com.tr veya sadece f5support çözümde bi hata varmı diye baktım ayrıca sadece ip de yazdım  ve enter komutu sonrasında domian/users kısmına f5support\administrator dedim çıkan netdom ekranına da passwordumu girdim bu sırada bana gelen meşhur microsoft hataları failed to join hatası veriyor

 

saygılarımla.. 

 
Gönderildi : 22/12/2011 20:39

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Açıkcası domain adını yazdığınızda sizden kullanıcı adı ve parola istiyor ise DNS sorgunuz düzgün çalışıyor demektir. Bu durumda aklıma birtek kullanıcı adı ya da parolanın yanlış olma ihtimali geliyor ki sistemi yönettiğiniz için bunun da yanlış olmasını beklemiyorum. Failed to join hatasının devamında sebebi var ise bunu paylaşabilir misiniz?

Serve Core olmasına rağmen sistem üzerine herhangi bir anti-virüs programı kurdunuz mu?

 
Gönderildi : 26/12/2011 17:29

Paylaş: