Forum

uzak masa üst&...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

uzak masa üstü ekranı koyu geliyor ve tam logon ekranı gelmiyor yarım geliyor

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
456 Görüntüleme
(@OrkunOK)
Gönderiler: 72
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar 1 saat önceksine kadar adsl kullanıyorduk şimdi vdls aldık ve kurulumunu yaptım şirkette sorun yok. herkes girebiliyor.

 

daha önce adsl airties 5050 modemi kullanıyordum ve port yönlendirmem aktif ti. yani dışardan gelen 5006 nolu portum 192.168.0.6 nolu serverime yönlendiriliyordu. uzak masa üstü portum bu şekilde ayarladım 1 saat öncesine kadar 5050 modemde çalışıyordu.dışardaki bir iş yerimizden uzak masa üstü bağlantısı yaparak satışlarımızı giriyorduk.

 

Şimdi yeni aldığımız airties vdsl 5660 modemini aldım ve gerekli port yönlendirmelerini yaptım. Fakat dışardaki iş yerine geldiğim yeni statik ip adresimi yazıyorum 1.x.85x.x.x:5006 yazıp bağlanmahyı denediğim zaman ekran geliyor fakat tam log on to windows ekranında kullanıcı adı ve şifresi gelecek ken öylece kilitlenmiş gibi bekliyor ve şöyle bir hata mesajı veriyor

Uzak bilgisayar bağlantısı kesildi. Buna bir ağ hatası neden olmuş olabilir.

Lütfen uzak bilgisayara bağlanmayı yeniden deneyin.,

diye çııyor bağlandığım yer adsl yeni aldığımız internetimiz vdsl bununla bir ilgisi olabilir mi yoksa modem üzerinde farklı bir ayarlar olabilir mi?

Teşekkürler. yardımlarınız için...

Bunlar bağlantı daha doğrusu bağlanamama görüntüleri 🙂 

[URL= http://img495.yukle.tc/thumbs/3715uzak_masa_ustu_baglantis_hatasi_uyari_mesaji.JP G" target="_blank">http://img495.yukle.tc/thumbs/3715uzak_masa_ustu_baglantis_hatasi_uyari_mesaji.JP G"/> [/IMG][/URL]

 

[URL= http://img495.yukle.tc/thumbs/2037uzak_masa_ustu_baglantis_hatasi.JP G" target="_blank">http://img495.yukle.tc/thumbs/2037uzak_masa_ustu_baglantis_hatasi.JP G"/> [/IMG][/URL] 

 
Gönderildi : 26/05/2014 21:53

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Bunun birçok nedeni olabilir, özellikle ADSl den VDSL çevirdiğiniz hatınızın Telekoma yada Saha dolabına olan uzaklığı stabil bir bağlantınızın olmamasına neden oluyor olabilir bu durumda bu tür şeylerle karşılaşmanız oldukça normal. Basitçe sistemin nerede sorun yarattığını bulmak için yerelden RDP deneyin yerelde sunucu bu sorunu yapmıyor ise muhtemel modem yada hat sorunudur. Airties ile konuşun eğer genel bir sorunsa zaten bilgileri vardır ve yazılım güncelleme önereceklerdir, yok genelde sorun yoksa muhtemel ADSL den VDSL geçişte hattınızın VDSL sinyalini taşıyamayacak kadar yavaş olmasından kaynaklıdır.

 
Gönderildi : 02/06/2014 00:28

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Son bir nokta olarak, Modem değiştiğinde switchi kapatıp açmadı iseniz sunucuda GW cihzının MAC adresi farklı gözüküyor olabilir bu durumda sunucuda arp -d komutunu çalıştırıp ARP listesni temizleyin switchi kapatıp açmakta switch ve tüm ağ için aynı şeyi yapacaktır.

 
Gönderildi : 02/06/2014 00:34

Paylaş: