Haberler

Microsoft, Planner ave To Do için Ek Lisanslar Talep Ediyor

Microsoft, Microsoft 365 kullanıcılarını etkileyebilecek önemli bir değişikliği duyurdu. Planlayıcı (Planner), Proje (Project) ve Yapılacaklar (To Do) gibi hizmetlerde yapılan denetim olaylarını değerlendiren kullanıcıların ek lisanslara ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Bu haber, Twitter üzerinde tesadüfen keşfedildi ve kullanıcılar arasında dikkat çekti.

Purview Denetim Premium Hizmeti Nedir?

Microsoft Purview Denetim Premium, Microsoft Purview platformunda sunulan bir denetim özelliğidir. Bu özellik, birçok farklı türdeki etkinlikleri izlemek için kuruluşlara görünürlük sağlar. Microsoft Purview Denetim Premium, adli inceleme ve uyumluluk soruşturmaları gibi durumlar için gerekli izleme günlüklerini tutarak kuruluşlara yardımcı olur.

Denetim özelliği, Office 365 Yönetim Etkinliği API’si ve Microsoft Purview Uyumluluk Portalı üzerinden izleme günlüklerine erişim sağlar. Bu sayede olayların ortaya çıkması daha hızlı bir şekilde tespit edilebilir ve Office 365 Yönetim Etkinliği API’sine daha kolay erişim sağlanabilir. Daha fazla ayrıntıya ilgili makaleden ulaşılabilir.

Lisanslar Gereklidir!

Bir kullanıcının, Microsoft’un Planner ve To Do gibi denetim hizmetleri için ek lisanslara ihtiyaç duyulduğuna dair bir tweet’e rastlandı. Microsoft’un 16 Haziran 2023’te (MC590113 Mesaj Merkezi bildirimi, Microsoft 365 Yol Haritası Öğesi 124916 olarak meydana geldi) Planner, Project ve To Do için denetim olaylarının Purview uyumluluk ilkesinde kullanılabileceği, ancak bu özelliklerin yalnızca Microsoft Amaç Denetimi (Premium) lisansına sahip tenant tarafından kullanılabileceği duyuruldu. Redmond, Project tarafından oluşturulan denetim olayları için premium lisanslar gerektirilmesinin birçok kiracı için sorun olmadığını ifade ediyor. Çünkü bu özellik, çoğu kiracı için birincil kullanım durumu değil. Ancak, Planner ve To Do gibi genel amaçlı uygulamaların, Azure AD, Exchange Online, SharePoint Online, Teams vb. gibi ek bir ücret ödemeden denetim olayları oluşturan diğer iş yükleriyle aynı kategoride yer aldığını belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu