Anasayfa » Forum

Tightvnc Sorunu
 

Tightvnc Sorunu  

Sayfa 1 / 2
  RSS
Haci BİLGEN
(@HaciBiLGEN)
Üye

Merhaba arkadaşlarmüşterime ait  bi   system  var asis diye otomosyon bilgisayarı farklı bi  bilgisayara  bağlayıp uzaktan izlemek istiyor fakat sorun şu 192.168.4.2 giriyoruz modem otomosyan aldıgı ip numarasına gore ayarladım manuel ip verdim (elle) aynı ip numarasını verdim 192.168.4.2 sistem goruyor birbirimini fakat vnc server  bağlanyama calısınca sorun veriyo..

 Sorun şu: connecting to 192.168.4.2 

status connection established burda sabit  kalıyor..

ne yapmam  lazım şimdiden tşk ederim..  

 

Alıntı
Gönderildi : 31/12/2011 17:09
Rıza ŞAHAN
(@rizasahan)
Üye Forum Yöneticisi

Ürün son veriyonmu? Localde bağlanıyor ise bağlanılacak makinada tight vnc servisi start durumdamı? Firewalldan 5800, 5900 açıkmı? Local değil ise moden gerekli portlar açık mı?

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/12/2011 17:33
Haci BİLGEN
(@HaciBiLGEN)
Üye

[quote user="Rıza SAHAN"]Ürün son veriyonmu? Localde bağlanıyor ise bağlanılacak makinada tight vnc servisi start durumdamı? Firewalldan 5800, 5900 açıkmı? Local değil ise moden gerekli portlar açık mı?[/quote]

Rıza bey localda tum portlar acık  5800 5900  hepisi acık  durumda modem uzerinden  portları  actım sorun  yine aynı ..

acılan port  

 

Filter Name Protocol Source Address / Mask Source Port Dest. Address / Mask Dest. Port Remove
sidar TCP/UDP 192.168.4.1 / 255.255.255.0 5800 192.168.4.2 5900 

Verien hata : Failed to connect to server 192.168.4.2) böyle bi   hata veriyor.  

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/12/2011 19:47
Rıza ŞAHAN
(@rizasahan)
Üye Forum Yöneticisi

Bu makinaya ping atabiliyor musunuz? Ticht vnc servisi startmı? Taskbarda icon gözüküyormu?

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/12/2011 22:45
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Üye

Hatıraladığım kadarıyla yazıyorum. Vnc tarafında options kısmıda  prefered off seçili duruma getirin , bağlanmak istediğiniz yer de ve client tarafında.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/01/2012 02:01
Haci BİLGEN
(@HaciBiLGEN)
Üye

Hocam Makinaya  ping  gitmıyor ulaşamıyorum makinaya fakat otomoyan şirketi nasılsa  ulaşa biliyor  biz  yaptıgımız zaman ulaşamıyor aynı sistemı bizde  kurduk fakat sorun yine aynı anlamış degilim.. dış ip uzerinden bağlansak olur  fakat adamlar  iç ip uzeründen  bağlanıyor bizde  bağlanamıyoruz..

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/01/2012 15:41
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Üye

[quote user="SidaR"]Hocam Makinaya  ping  gitmıyor ulaşamıyorum makinaya fakat otomoyan şirketi nasılsa  ulaşa biliyor  biz  yaptıgımız zaman ulaşamıyor aynı sistemı bizde  kurduk fakat sorun yine aynı anlamış degilim.. dış ip uzerinden bağlansak olur  fakat adamlar  iç ip uzeründen  bağlanıyor bizde  bağlanamıyoruz..[/quote]

Vpn varsa vpn ile bağlandığında, bağlanıyor mu bunu dene? Ek olarak içerden ping gidiyor mu bak. İçerden ping gitmiyorsa clientta windows firewalı kapat.

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/01/2012 15:46
Haci BİLGEN
(@HaciBiLGEN)
Üye

Onuda ayarladım kendı içinde  ping gitmıyor suan orda degilim oraya  gidince  deneyecem..  Saol Ugur Hocam

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/01/2012 16:51
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Üye

[quote user="SidaR"]Onuda ayarladım kendı içinde  ping gitmıyor suan orda degilim oraya  gidince  deneyecem..  Saol Ugur Hocam[/quote]

Rica ederim. Sonucu buradan paylaşırsanız, devam ederiz.

Keyifli çalışmalar.

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/01/2012 16:54
Haci BİLGEN
(@HaciBiLGEN)
Üye

[quote user="Ugur DEMIR"]

[quote user="SidaR"]Onuda ayarladım kendı içinde  ping gitmıyor suan orda degilim oraya  gidince  deneyecem..  Saol Ugur Hocam[/quote]


Rica ederim. Sonucu buradan paylaşırsanız, devam ederiz.


Keyifli çalışmalar.


[/quote]


Ugur Bey Sorunu Hal ettık fakat  farklı bi sorunla  karsılaştık yine. elımde  iki modem var  otomosyondakı modemle muhasebedeki modem eşleştirdim 192.168.4.2 ping  atıyorum  gidiyor ve  otomosyan  cihazına  baglanıyorum  fakat 5 dakka  sonra kesiliyor ama  bağlantı gitmıyor ama otomosyon cihazından iletişim kesiliyor. Sorun ne olabilir..

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/01/2012 21:19
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Üye

Otomasyon cihazı devrede değilken, herşey normal ise, otomasyandaki ping paketi olan ıcmp değerlerine bakmalısınız.Yönetim ekranı varmı otomasyon cihazının?

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/01/2012 21:49
Haci BİLGEN
(@HaciBiLGEN)
Üye

[quote user="Ugur DEMIR"]Otomasyon cihazı devrede değilken, herşey normal ise, otomasyandaki ping paketi olan ıcmp değerlerine bakmalısınız.Yönetim ekranı varmı otomasyon cihazının?
[/quote]


Yonetım  Panelı yok hocam normal otomosyon cihazında kurulu olan bi windows  xp işletim sistemi kurulu  araya switch   attım bağlandıktan sonra 5  dakka  gecmeden otomosyon cihazidan düşüyorum.. ağ kablosuda yenı çekildi sağlam. switch'te sorun var desem oda sıfır merkezden bağlanıyorlar  merkezdekılerde sorun yok fakat içerde  bağlandıgımızda 5 dakka  düşüyor modemı kapatıyoruz  acıyoruz  yine bağlanıyor u.s robotics kulanıyor muşterimiz otomosyon cihazındakı  modem ise  airtiestir. Dchp üzerinden  192.168.4.1 olarak ayarladım  fakat  otomosyon cihazından 5 dakka dolduktan sonra düşüyor.. sebep ne olabilir?


 


not:  merkez  bağlanıyor sorun yok..

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/01/2012 22:34
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Üye

[quote user="SidaR"]

[quote user="Ugur DEMIR"]Otomasyon cihazı devrede değilken, herşey normal ise, otomasyandaki ping paketi olan ıcmp değerlerine bakmalısınız.Yönetim ekranı varmı otomasyon cihazının?
[/quote]

Yonetım  Panelı yok hocam normal otomosyon cihazında kurulu olan bi windows  xp işletim sistemi kurulu  araya switch   attım bağlandıktan sonra 5  dakka  gecmeden otomosyon cihazidan düşüyorum.. ağ kablosuda yenı çekildi sağlam. switch'te sorun var desem oda sıfır merkezden bağlanıyorlar  merkezdekılerde sorun yok fakat içerde  bağlandıgımızda 5 dakka  düşüyor modemı kapatıyoruz  acıyoruz  yine bağlanıyor u.s robotics kulanıyor muşterimiz otomosyon cihazındakı  modem ise  airtiestir. Dchp üzerinden  192.168.4.1 olarak ayarladım  fakat  otomosyon cihazından 5 dakka dolduktan sonra düşüyor.. sebep ne olabilir?

 

not:  merkez  bağlanıyor sorun yok..

[/quote]

Modemler üzerindeki dhcpyi kapat. İplerini elle ver bakalım.

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/01/2012 22:55
Haci BİLGEN
(@HaciBiLGEN)
Üye

[quote user="Ugur DEMIR"][quote user="SidaR"]

[quote user="Ugur DEMIR"]Otomasyon cihazı devrede değilken, herşey normal ise, otomasyandaki ping paketi olan ıcmp değerlerine bakmalısınız.Yönetim ekranı varmı otomasyon cihazının?
[/quote]


Yonetım  Panelı yok hocam normal otomosyon cihazında kurulu olan bi windows  xp işletim sistemi kurulu  araya switch   attım bağlandıktan sonra 5  dakka  gecmeden otomosyon cihazidan düşüyorum.. ağ kablosuda yenı çekildi sağlam. switch'te sorun var desem oda sıfır merkezden bağlanıyorlar  merkezdekılerde sorun yok fakat içerde  bağlandıgımızda 5 dakka  düşüyor modemı kapatıyoruz  acıyoruz  yine bağlanıyor u.s robotics kulanıyor muşterimiz otomosyon cihazındakı  modem ise  airtiestir. Dchp üzerinden  192.168.4.1 olarak ayarladım  fakat  otomosyon cihazından 5 dakka dolduktan sonra düşüyor.. sebep ne olabilir?


 


not:  merkez  bağlanıyor sorun yok..


[/quote]


Modemler üzerindeki dhcpyi kapat. İplerini elle ver bakalım.


[/quote]


Ugur Hocam modem uzerindekı dhcp kapatırsam  modem ip otomotik olarak 192.168.1.1 olarak ayarlanır denedim olmadı..  otomasyon cihazının ip ise 192.168.4.1 olarak ayarlı.. farklı bi çözüm olması lazım.

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/01/2012 23:18
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Üye

Bana tam ip leri yazarmısın.

Local network 192.168.1.1 subnetmask nedir?

otomasyon: 192.168.4.1 networkünde mi? subnetmask nedir? yoksa otomasyonun 1.1 li networkte ve 4.1 e mi ulaşamıyor. Kusura bakma işte olduğumdan dolayı bir taraftan da seni posta bakıyorum. Ama kafam karıştı, tam network bilgilerini yazarsan sana yardımcı olmaya çalışayım.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/01/2012 23:29
Haci BİLGEN
(@HaciBiLGEN)
Üye

[quote user="Ugur DEMIR"]

Bana tam ip leri yazarmısın.


Local network 192.168.1.1 subnetmask nedir?


otomasyon: 192.168.4.1 networkünde mi? subnetmask nedir? yoksa otomasyonun 1.1 li networkte ve 4.1 e mi ulaşamıyor. Kusura bakma işte olduğumdan dolayı bir taraftan da seni posta bakıyorum. Ama kafam karıştı, tam network bilgilerini yazarsan sana yardımcı olmaya çalışayım.


 


[/quote]


Ugur Bey Şimdi otomosyon cihazı  aldıgı ip adress


ip adress 192.168.4.1


subnetmask 255.255.25.0


muhabesebe ise


ip adress 192.168.1.1


subnetmask 255.255.255.0


ben muhasebedekı modem ip otomosyondakı ile aynı yaptım yanı


192.68.4.1 255.255.255.0 olarak ayarladım otomosyana ping diyor fakat  5 dakka sonra otomosyon ile iletisimi kesiyor. Bu neden kaynaklanır?


 

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/01/2012 23:57
 Anonim

ben ortamı halen tam anlamış değilim

ama modeme dışardan bağlanmak için NAT ayarını yaptınızmı? 

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/01/2012 01:04
Haci BİLGEN
(@HaciBiLGEN)
Üye

[quote user="ioz"]

ben ortamı halen tam anlamış değilim


ama modeme dışardan bağlanmak için NAT ayarını yaptınızmı? 


[/quote]


 Selam;


Abicim dişardan  bağlanmıyacagız Kı iç ip üzerinden bağlanacagız sistem  bağlanıyor fakat 5 dakka sonra  bağlantıdan  düşüyor.. Ama internet  bağlantısı var.

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/01/2012 14:21
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Üye

[quote user="SidaR"][quote user="Ugur DEMIR"]

Bana tam ip leri yazarmısın.

Local network 192.168.1.1 subnetmask nedir?

otomasyon: 192.168.4.1 networkünde mi? subnetmask nedir? yoksa otomasyonun 1.1 li networkte ve 4.1 e mi ulaşamıyor. Kusura bakma işte olduğumdan dolayı bir taraftan da seni posta bakıyorum. Ama kafam karıştı, tam network bilgilerini yazarsan sana yardımcı olmaya çalışayım.

 

[/quote]

Ugur Bey Şimdi otomosyon cihazı  aldıgı ip adress

ip adress 192.168.4.1

subnetmask 255.255.25.0

muhabesebe ise

ip adress 192.168.1.1

subnetmask 255.255.255.0

ben muhasebedekı modem ip otomosyondakı ile aynı yaptım yanı

192.68.4.1 255.255.255.0 olarak ayarladım otomosyana ping diyor fakat  5 dakka sonra otomosyon ile iletisimi kesiyor. Bu neden kaynaklanır?

 

[/quote]

Otomasyon cihazının ipsi ile muhasebedeki modemin ipsini aynı veriyorsun o halde. Yazdığından bu anlaşılıyor. Bu durumda ip çakışması olduğundan dolayı gitmesi normal. ikisine de 4.1 verme.

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/01/2012 14:27
Sayfa 1 / 2
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol