Forum

pfsense web filtrel...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

pfsense web filtreleme

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
343 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

merhaba

sisteme pfsense kurlumu yaptım ve üzene squid ve squidguard kurdum web filter yapmak için ama ne yaptıysam web filtreleme başarılı olmuyor.

proxy filter kısmında filtreleme yapıyorum fakat kullanıcı bundan etkıleenmıyor. RULES kısmında lan dan ınternete butun trafık acılmıs durmda bundanmı dıye dusundum bu kuralı dısable yaptım bu seferde butun ınternet gıttı,sguid kurulumda gelen proxy server kısmında bır ayar yapılacakmı acaba bılemıyorum.Yardımcı olabılırmısınız..

 

 
Gönderildi : 29/04/2010 22:23

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, aşağıdaki link işinize yarayabilir, pdfler sırasıyla verilmiş :


http://openpdf.com/ebook/pfsense-pdf.html

 
Gönderildi : 30/04/2010 01:20

(@mucahidyardim)
Gönderiler: 192
Estimable Member
 

Merhabalar

@proxy filter kısmında filtreleme yapıyorum fakat kullanıcı bundan etkıleenmıyor.

proxyfilter kısmında filtreleme yaptığınız zaman kullanıcının bundan ne şekilde etkilenmesini bekliyorsunuz ki anlayamadım ?

@ RULES kısmında lan dan ınternete butun trafık acılmıs durmda bundanmı
dıye dusundum bu kuralı dısable yaptım bu seferde butun ınternet gıttı,

evet bununla hiç alakası olmayan bir durum sizin konu.

@ sguid kurulumda gelen proxy server kısmında bır ayar yapılacakmı acaba ?

Evet yapılması gerekiyor. Transparent özelliğini aktif etmeniz gerekiyor. Sonrasında alt kısımda bulunan "Save" düğmesine bastığınızda squid servisi yapmış olduğunuz değişiklikleri aktif hale getirip yeniden başlatılıyor.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Pfsense yi kurduktan sonra packets menüsünden öncelikle squid paketini kurun. Sonrasında ProxyFilter diye bir bağlantı geliyor. Bu bağlantıda ise transparent özellikleri vs. özelliklerin altında açıklamaları yazıyor net hatırlamıyorum, gibi özellikleri tamamladıktan sonra "Save" düğmesine basın. Squid çalışıyor olacaktır.  Raporlama için ise ayrı bir paket yüklemeniz gerekiyor. İsmi "Lighttp" diye hatırlıyorum ancak yanlışsam düzeltirseniz sevinirim. Raporlama paketini kurduktan sonra ise squid in loglarını size anlaşılabilir şekilde sunacaktır.

İyi çalışmalar

 
Gönderildi : 02/05/2010 12:43

Paylaş: