Forum

server yedekleme fa...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

server yedekleme farklı lokasyona

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
441 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

mevcut bulunan server storage sanal artamda birebir aynısını faklı lokasyona kopyalamak istiyorum yalnız ana merkez down olduğunda yedek yerde bulunan sistem ana sistemle birebir aynı olması lazımyani bire bir aynı datalar olması lazım. bunu buyuk finans kuruluşları nasıl yapıyor aynısını yapabilirmiyiz sistem nasıl kurmalı yani kullanıcı hem down durumunu hem data kayıpsız calışsın

 
Gönderildi : 01/10/2013 02:54

(@esersolmaz)
Gönderiler: 3204
Illustrious Member Yönetici
 

Merhabalar,

Disaster site olarak düşündügünüz yapıya hangi servisleri göndermek istiyorsunuz ?

 
Gönderildi : 01/10/2013 12:21

(@feritosoydan)
Gönderiler: 110
Estimable Member
 

Bahsettiğiniz sistemi, disaster recovery yada business continuty şeklinde aratırsanız daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. 

Bahsettiğiniz işlemi 2 farklı lokasyonunuz arasında replication yaparak kullanabilirsiniz. bu işlem için Vmware SRM, Hyper-v replication, veeam vb. yazılımlar kullanabilirsiniz. Tabi burada işin içine sizin için zaman ne kadar önemli ve yapmak istediğiniz senaryo girer hepsinin kendine göre ayrıntıları vardır.

Örnek : Vmware SRM ile yapacaksanız. replication storage to storage mı yapacaksınız. yoksa sanal makinalarınız arasında mı replication yapacaksınız. sanal makinalar arasında yapacaksanız. 15 dakika yada kadar süre iniyor. Hyper-v replication yaparsanız 2012 server da 5 dakika ya kadar iniyor ve tabi maliyetler var. bunların hepsini göz önünde bulundurmanız gerekir.

 
Gönderildi : 01/10/2013 12:27

Paylaş: