Forum

Youtube Sorunu Hk.
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Youtube Sorunu Hk.

Sayfa 1 / 2
AHMET AYNACI
(@AHMETAYNACI)
Üye

Merhabalar,

Şirkette Fortigate 80C  kullanmaktayız. 2-3 gündür youtube sitesinde sorun yaşamaktayız.

Şöyleki; kısıtmala getirdiğimiz ipleri kullanan pclerden youtube da video izlemek istediklerinde ilk videoyu izleyebiliyorlar fakat diğer videoları izleyemiyorlar.

Yetkili (her yöne açık) ip kullanan pcden sorunsuz olarak youtube videolarını izleyebilmekteyiz.

UTM Profiles-Web Filer- Url Filter kısmında www.youtube.com ve youtube.com adreslerini (type:regex, action: exempt) seklinde ekledim.

Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim. 

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 16/05/2013 15:13
musa ögtem
(@musaogtem)
Üye

Firmware Version u ile ilgili bir sorun olabilir. MR3 patch 11 stabil çalışmaktadır.

CevapAlıntı
Gönderildi : 20/05/2013 19:42
AHMET AYNACI
(@AHMETAYNACI)
Üye

Bizim cihazın versiyonuda aynı! çok ilginç bir sorun yaşamaktayız.Hiç birşey yokken bir anda youtube sitesinde sorunlar yaşamaya başladık

v4.0,build0646,1****** (MR3 Patch 11)

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 20/05/2013 20:56
musa ögtem
(@musaogtem)
Üye

Yeni profil oluşturarak, deneme yaptığınız pc ye yasaklamaları parça parça uygulayarak çözüm, en sağlıklısı olur diye düşünüyorum. Ayrıca verdiğiniz policy lerin öncelik sırasına dikkat etmenizi önerebilirim. Diğer türlü Application Control bölümünden youtube ye ait uygulamalara verdiğiniz engeller web sitesine girişinde de etkili olmaktadır. Bu yöntemi de deneyebilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 22/05/2013 02:05
Fatih Çolak
(@FatihColak)
Üye

Öncelikle fortigate içerisinden anlık logları takip ederek kullanıcının hangi policy 'den etkilendiğini tespit etmenizi tavsiye ederim... Söylediğiniz hataya göre aklıma gelen diğer bir konu youtube ile ilgili bir zaman yada veri sınırlaması yapılmış olabilir diye düşünüyorum.

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/05/2013 03:12
Ramazan BURÇAKBAŞ
(@RamazanBURCAKBAS)
Üye

[quote user="AHMET AYNACI"]

Merhabalar,

Şirkette Fortigate 80C  kullanmaktayız. 2-3 gündür youtube sitesinde sorun yaşamaktayız.

Şöyleki; kısıtmala getirdiğimiz ipleri kullanan pclerden youtube da video izlemek istediklerinde ilk videoyu izleyebiliyorlar fakat diğer videoları izleyemiyorlar.

Yetkili (her yöne açık) ip kullanan pcden sorunsuz olarak youtube videolarını izleyebilmekteyiz.

UTM Profiles-Web Filer- Url Filter kısmında www.youtube.com ve youtube.com adreslerini (type:regex, action: exempt) seklinde ekledim.

Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim. 

[/quote]

 

exempt->wildcard olarak dener misiniz?

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/05/2013 03:55
Huseyin Yildirim
(@HuseyinYildirim)
Üye

Aynı YouTube sorunu bendede vardı hatta bununla birlikte başka bir sorunum daha vardı ADSL den TTNET HİPERNET e geçiş yaptım 8 mbps den 100 mbps ye hızım 35 mbps gözüküyordu fakat Fortigate UTM i devre dışı bırakınca 2 sorunumda düzeliyor 

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/06/2013 15:22
gokhancetin
(@gokhancetin)
Üye

kısıtlamalı kullanıcılar da nasıl bir kural oluşturdunuz?

kıstlı kullanıcılara youtube açık mı kapalımı?

Diger videoları izleyemiyorlar derken fortigate engelleme uyarısı mı veriyor yoksa başka bir hata mı ekrana düşüyor yoksa sayfa döngü de mi kalıyor?

Son sorum fortigate lisans durumu nedir? günü geçmiş olabilirmi

Biraz daha açıklamala eklerseniz yardımcı olmaya çalışalım

Kolay gelsin

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/06/2013 19:50
AHMET AYNACI
(@AHMETAYNACI)
Üye

Utm kısmını policy üzerinden kapadığında filtreleme yapmadan bir çok site açılıyor sanırım! bu bize uygun değil.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 11/06/2013 20:23
AHMET AYNACI
(@AHMETAYNACI)
Üye

Youtube engelli yani her kullanıcıya açık.

fortigate uyarı vermiyor(engelli site vs gibi), video açılmak için dönüp duruyor sonrasında video ekranında hata veriyor.

lisansda hiç bir sorun yok.

Sorunu şöyle çözdük gibi; Policy- Protocol Options-HTTPS altında bulunan Monitor Content Information for Dashboard seçeneğini seçtiğimizde youtube da sorun oluyor, seçenek seçili olmadığında sorun yaşanmıyor.

Fakat twitterin engelli olmasını istiyoruz.. twitter https ile açıldığı için twitter sitesini bir türlü engelleyemedik.Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz acaba? 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 11/06/2013 20:32
gokhancetin
(@gokhancetin)
Üye

Https engelleme için Utm Profiles -->Web Filter--> Profile -->(engelleme yapmış olduğun grubun profilinde) Https scanning seçili olursa engellemiş olduğun sitelerde https de engelli olacaktır.

Bu arada  ---Youtube engelli yani her kullanıcıya açık-- Nasıl yani anlamadım???

 

Kolay gelsin

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/06/2013 18:36
AHMET AYNACI
(@AHMETAYNACI)
Üye

Youtube engelli DEĞİL.. her kullanıcının siteye girip video izlemesini istemekteyiz.

Web Filter altında oluşturmuş olduğumuz profile de; 

HTTPS Scanning seçili durumda.. HTTPS Deep Scanning(Exempted Categories:       ) (tüm seçenekler seçili)

Potentially Liable,Adult/Mature Content,Security Risk  altındaki tüm seçenekler bloke durumunda.

General Interest - Personal altındaki;

Games,Social Networking ,Folklore ,Web Chat , Instant Messaging  seçenekleri bloke diğer seneçekler allow durumda..

Geri kalan her seçenek Allow durumdadır.. 

ve twitter ı her haliyle url filter a ekledik Type REgex Action Block

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 12/06/2013 19:41
hasan GÖKSU
(@hasanGOKSU)
Üye

arkadaşlar malesef aynı sorun bizdede mevcut bizde 224B var daha once sorunsuz youtube dan video izleyen profideki kullanıcılar malesef şuan izleyemiyorlar hiçbir ayarında da değşiklik yapmadım profillerin burda işin ilginci arkadaşlar ilk videolarda reklam olmadığı için sorun yok video izleniyor ama anladığım ikinci defa video izlemek istendiginde hani küçük reklam geliyo reklamdan sonra yada 5sn sayıp atla butonuyla videoya geçmesi gerekiyorya reklam geliyo ama diger kısımlara hiç geçmiyor malesef bir türlü çözemedik sorunu yardım edebilirmisiniz yalnız anladığım o  reklamdan kaynaklı bir sorun oluşuyor

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/06/2013 22:12
Rıza ŞAHAN
(@www-rizasahan-com)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Bu sorun genel bir bir sorun evde, firewall olan işte, farklı bir ilde olan işte aynı sorun var. Son olaylardan sonra youtube kasıyor biraz. Bence beklemelisiniz.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/06/2013 01:53
hasan GÖKSU
(@hasanGOKSU)
Üye

ben hala o reklamdan kaynaklandığı konusunda ısrar ediyorum değişen tek şey o reklamların eklenmesi hem ayrıca youtube da sorun olsa niye reklam olmayan  bazı videoları sorunsuz izletsinki

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/06/2013 13:02
hasan GÖKSU
(@hasanGOKSU)
Üye

 

ilgili ekran görüntüsünü ekledim arkadaşlar ok ile belirttiğim reklamda normalde reklam başlaması lazım 5sn sonrada skip seçeneği çıkması gerekmekte kullanıcı ister reklam bitene kadar bekler isterse skip çıktıktan sonra reklamı atlayıp videoyu seyreder normalde ama bu reklamın olduğu videolar maalesef bu ekranda öylece kalıyor 5sn hiç sıfırlanmıyor donuyor kalıyor sorun bu

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/06/2013 13:12
hasan GÖKSU
(@hasanGOKSU)
Üye

yokmu arkadaşlar bi çözüm sizce

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/06/2013 12:10
Hasan OZTURK
(@HasanOZTURK)
Üye

evet bizde FG 300C kullanıyoruz. policy kısmından UTM enable edildiğinde youtube videoları açılmıyor. protocol options kısmından http port değiştirince, mesela 1 yapınca 80 portunu o zaman açılıyor. yani sorun protocol options kısmında. bende bir çözüm bulamadım. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/07/2013 16:45
Mehmet Kuşdoğan
(@MehmetKusdogan)
Üye

Merhabalar..

Fortigate 100C kullanıcısı olarak bizde aynı sorunu yaşıyorduk.. az önce bir sayfada çözüm önerisi gördüm.. kendi bilgisayarımda işe yaradı.. sizlerinde test etmesini isterim.. kullandığınız ağ protokolünde MTU değeri ile oynayacaksınız.. ben 1400 yaptım ve şu an youtube videolarına tıkladığım anda açılıyor.. sizlerde deneyerek deneyimlerinizi burada paylaşabilirsiniz..

ve varsa fortigate üzerinde MTU değerini değiştirebileceğimiz bir ayar.. belki oradan halledilebilir.. aksi takdirde tek tek pcler üzerinde işlem yapılacak..

ben MTU değerini DRTCP021 uygulaması ile değiştirdim. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 10/07/2013 12:34
Sayfa 1 / 2
Paylaş: