Forum

2003 Server, Exchan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2003 Server, Exchange üzerinde iPhone Exchange tanımları hakkında.

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
430 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


2003 Server Exchange üzerinde iPhone cihazı üzerinden push özelliğini kullanmak istedim fakat başarılı olamadım. 


iPhone yetkili firması ile görüştüğümde OWA için SSL sertfika sahibi olmanız gerekmekte aksi durumda iPhone Exchange tanımlarınız çalışmaz bilgisini aldım .


Daha sonra Exchange üzerinde local SSL oluşturdum OWA da sorunsuz olarak çalıştığını gördüm, fakat buna rağmen iPhone üzerinde Exchange tanımlarını çalıştıramadık, tekrar firmayı arayıp destek istediğimizde sorunun iPhone da değil Şirketinizin Exchange Server da ayarlarında olabilir kontrol etmeniz gerekir bilgisini verdiler..


Server üzerinde Yaptığım kontollerde Event Viewer - Application a baktığımda ilgili user a aşağıdaki hata mesajını veriyor. .


Bu Mesajın anlamı tam olarak nedir ? Daha önce iPhone Exchange tanımlarını sorunsuz olarak çalıştıran biri var mı ? Exchange ayarlarında dikkat edilmesi gereken konular nelerdir ??


Bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.


------------------------------------------------------------------------------------------------


The mailbox server [*.****.local] has its [exchange] virtual directory set to require SSL. Exchange ActiveSync cannot access the server if SSL is set to be required. For information about how to correctly configure Exchange virtual directory settings, see Microsoft Knowledge Base article 817379, "Exchange ActiveSync and Outlook Mobile Access errors occur when SSL or forms-based authentication is required for Exchange Server 2003" ( http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=3052&kbid=817379).


http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.


For more information, see Help and Support Center at


http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 


İşletim Sistemi Bilgileri : Server 2003 Standart Edition Service Pack 2, Exchange System Microsoft Corporation Version: 6.5.7638.1

 
Gönderildi : 22/10/2008 13:14

(@fahriisik)
Gönderiler: 9
Active Member
 

 


Merhaba 


aynı sorunu bende yaşıyorum hala çözmeye çalışıyoruz. Bizde zaten owa ssl olarak çalışmaktaydı fakat iphone çalışmadı. okuduğum dökünanlardan bazıları IMAP kullanarak çalıştırmış fakat bu şekilde bile çalıştıramadık.


 

 
Gönderildi : 22/10/2008 16:09

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba Fahri Bey,


Ben POP3 olarak sorunsuz çalıştırdım, fakat bu özellikle PUSH özelliği çalışmıyor. Yetkili firmadan aldığım bilgiye göre bu özellik sadace iPhone da Exchange üzerinden mail hesabı kurulduğunda çalışıyormuş, bizde bunu devreye almaya çalışıyoruz fakat üst mesaj da bahsetmiş olduğum gibi hata alıyorum ..  

 
Gönderildi : 22/10/2008 17:47

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


IIS altındaki OMA klasörünün özelliklerine bir gidip SSL'i devre dışı bırakıp (SSL bağlantısı dışındaki bağlantıları kabul etmiyor diye bir makale okudum sanki ama emin değilim) denermisiniz.


IIS altındaki default web site özelliklerine gidin ve ASP.net sekmesine bir gidin bakalım versiyon bilgisi nedir? 2.0 ise onu değiştirin 1.1 yapın tekrar deneyin. bütün alt siteleri de kapsıycak şekilde tanımlayın.


C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\aspnet_regiis.exe -i


yukarıdaki komutu da çalıştırın.


ayrıca Exchange server yapınızın güncel olmasına özen gösterin. service packleri yükleyin yüklü değilse.


ayrıca her türlü sorunlarınızı http://www.iphoneservis.com/  sitesinden ve iletişim kısmından Mehmet AKSAKAL'a ulaşarak halledebilirsiniz. Mümin'nin selamı var deyin. sınıf arkadaşımdır kendisi... yardımcı olcaktır. 


kolay gelsin.

 
Gönderildi : 22/10/2008 18:56

Paylaş: