Forum

Dökümanla...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Dökümanlarda değişiklik yapıldığında ilgili kişilere bilgi veren program önerisi.

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
548 Görüntüleme
(@OsmanVardarliogullari)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar. 

Windows server 2008 R2 domain ortamında 150 kullanıcı için paylaşımda olan klasörler içinde word, excel ağırlıklı belgelerimiz mevcut. Bu belgelerin bir çoğu birkaç farklı departmanı ilgilendiriyor. Belgelerde revizyon yapıldığında, revizyonu yapan kişi ilgili departmanlara mail yoluyla bildirmek durumunda. Ancak yoğun çalışma temposunda bu işlem atlanabiliyor. Bizim istediğimiz, belgede bir değişiklik yapıldığında o belgeyle ilişkilendirilmiş kişilere mail veya farklı bir yolla otomatik olarak bilgi veren bir program.

Ayrıca bu programda AD RMS gibi belge güvenliğini sağlamak amacıyla belgelerde değişiklik yapılmasını engelleme özelliği olursa çok daha güzel olur.

Minimum bu ihtiyacımızı karşılayacak bir program kullanmış olan veya bilgisi olup önerebilecek var mı? Microsoft tarafında bu iki isteğimi karşılayan platform var mı?

 
Gönderildi : 26/06/2015 03:42

(@alsnyldrm)
Gönderiler: 70
Trusted Member
 

Merhaba;

Eventlog Analyzer - Manage Engine   https://www.manageengine.com/products/eventlog/ programını deneyebilirsin, Windows tarafından audit ile ilgili ayarları verdiğiniz vakit program yetkili bir kullanıcı WMI ile  PC' leri tanıtabilir ve tüm loglarını alabilirsin. Loglara alarm ekleyerek mail gönderimini sağlayabilirsin. İzin konusunu ise Windows ile halledebileceğini düşünüyorum.

 
Gönderildi : 30/06/2015 14:57

(@fatihvural)
Gönderiler: 264
Reputable Member
 

Merhaba,

İstediğiniz işi dassoult system in smarteam yazılımı ile yapabilirsiniz.word, exel, catia, autocad vb dosyalarla çalışıyor ve revizyon bilgilerini tutuyor.Dosyada değişiklik olursa belirttiğiniz gibi ilgili kişilere otomatik email atabiliyor.Ayrıca bu dosyaları görüntüleyebilmek için ilgili programların kurulu olmasına gerek yok.Dahili viewer vasıtası ile görüntüleme yapabiliyor.

Fakat firma bu programın geliştirmesini artık durdurup enovia üzerinde geliştirme ve destek sağlıyor.

 
Gönderildi : 07/09/2015 18:37

Paylaş: