Haberler

ChatGPT Tüm Hayatınızı Kaydetmek İstiyor: Sam Altman’ın Yeni Vizyonu Tartışma Yarattı

OpenAI CEO’su Sam Altman, ChatGPT’nin kullanıcıların hayatındaki her anı kayıt altına almasını sağlayacak bir sistem istediklerini söyledi. Katıldığı bir etkinlikte yöneltilen “ChatGPT nasıl daha kişisel hâle getirilebilir?” sorusunu yanıt veren Altman, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Altman’a göre, kullanıcıların tüm yaşam öyküsünü belgeleyen ve bu bilgiler üzerinden akıl yürütebilen yapay zekâ sistemleri geliştirmek mümkün.

ChatGPT’nin Hayatın Merkezine Yerleşmesi Amaçlanıyor

Sam Altman, yeni oluşturulacak sistemin kullanıcıların tüm konuşmalarını, okudukları kitapları, e-postaları ve görsel içerikleri hafızasında tutabileceğini açıkladı. Bu yenilik sayesinde ChatGPT, geçmiş deneyimleri analiz ederek daha isabetli ve kişiye özel yanıtlar üretebilecek. Altman, bunun için trilyonlarca kelimeyi anlayabilecek kapasitede küçük ama yetenekli bir modelin geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Modelin, kişisel bağlam üzerinden etkili bir muhakeme süreci kurabilmesi hedefleniyor.

Altman, bu sistemin kullanıcıların yaşamlarının ayrılmaz bir parçası olmasını istediklerini açıkça dile getirdi. ChatGPT’nin yaşamın merkezinde olmasını gerektiğini ifade eden Altman bu açıklamasıyla bazı kullanıcıları rahatsız etti. Özellikle özel hayatın gizliliği konusunda soru işaretleri doğuran bu sistem, etik tartışmaları da beraberinde getirdi.

ChatGPT için yakın zamanda dikkat çekici bir güncelleme yayınlandı. Bu günkcelleme ile kullanıcılar, hazırladıkları derin araştırma raporlarını PDF formatında dışarı aktarma imkânına kavuştu. Bu PDF dosyaları, düzenli bir yapı içerisinde görseller ve tablolar da barındırıyor. “PDF olarak kaydet” seçeneği hem yeni hem de daha önce oluşturulmuş raporlar için çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde sunulan GitHub entegrasyonu da Pro, Plus ve Team kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Yeni gelen entegrasyon ile kullanıcılar, ChatGPT’ye belirli kod depoları üzerinden erişim izni vererek derin araştırma yapmasını sağlayabiliyor. Söz konusu sistem, özellikle yazılım geliştiriciler için zaman kazandıracak bir altyapı sunuyor.

OpenAI, yakın geçmişte GPT-4o modeliyle bazı kişilik geliştirmelerini de kullanıcılarla bir araya getirdi. Fakat bu güncelleme ChatGPT’nin kullanıcılara yapay samimiyet içeren yanıtlar vermesine neden oldu. Kullanıcılar, bu durumdan rahatsız olduklarını sosyal medyada dile getirdi. Geri bildirimlerin artması üzerine OpenAI, modeli eski sürüme döndürdüğünü açıkladı. Şirket, bu konuda yeni kişilik ayarları üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

OpenAI geçtiğimiz haftalarda ciddi bir güvenlik açığını kapatmak zorunda kaldı. TechCrunch tarafından yapılan testler sonucunda ChatGPT’nin, reşit olmayan kullanıcılarla cinsel içerikli konuşmalar yaptığını gösterdi. Bu durum kamuoyu tarafından büyük tepki topladı. Şirket, sorunun bir hata nedeniyle oluştuğunu ve hızla giderildiğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu