Haberler

Spotify’da Karaoke Dönemi Başlıyor

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın şekilde kullanılan Spotify’a şarkı sözleri özelliği geliyor. Hindistan, Latin Amerika ve Güney Doğu Asya bölgelerinden 26 farklı pazara giriş yapan bu hizmet, yakında her ülkede kullanılabilecek. Bu özelliği aktifleştirmek için kullanıcıların Now Playing ekranındaki lyrics tuşuna basmaları yeterli olacak. Her şarkının kendi dilinde okuyabileceğimiz bu sözler Musixmatch tarafından bizlere sunulacak.

Musixmatch ve Spotify bundan daha önce de birlikte çalışmış, ama 2016 yılında bağlarını koparmıştı. Daha sonra Genius ile anlaşma yapan Spotify, behind the lyrics özelliği ile hem şarkılar hakkında bilgi veriyor hem de sözlerini okumamıza olanak sağlıyordu. Lakin bu ekstra bilgiler sadece şarkıyı söylemek isteyen müzik severlerin sürekli karşısına çıkarak rahatsızlık verebiliyordu. Musixmatch ile tekrar anlaşmaya varılması neticesinde, şarkı sözlerinin gerçek zamanlı olarak ekranda belirmesiyle beraber karaoke tutkunları için daha güzel bir ortam oluşacak.

Spotify bu güncelleme sonunda Apple Music ile yarışabilecek konuma gelecek. Apple’ın 2018 yılında Genius ile şarkı sözleri konusunda anlaşması arayı biraz açmıştı zira.

TechCrunch raporuna göre gerçek zamanlı şarkı sözlerine erişim sağlayabilecek ülkeler ise şunlar:

·         Arjantin

·         Brezilya

·         Kolombiya

·         Şili

·         Meksika

·         Peru

·         Bolivya

·         Kosta Rika

·         Dominik Cumhuriyeti

·         Ekvador

·         Guatemala

·         Honduras

·         Hindistan

·         Nikaragua

·         Panama

·         Paraguay

·         El Salvador

·         Uruguay

·         Vietnam

·         Filipinler

·         Endonezya

·         Malezya

·         Tayland

·         Tayvan

·         Singapur

·         Hong Kong

Bu liste içerisindeki ülkelerden Tayland, Vietnam, Endonezya ve Meksika’nın daha önceden farklı servis sağlayıcılarından da şarkı sözleri konusunda destek aldığını belirtelim.

Şu anda diğer ülkeler için bu hizmetin devreye gireceği tarih hakkında kesin bir bilgi sahibi değiliz, ama Kanada’da bazı denemeler yapıldığının geçen sene haberini almıştık. Şimdilik biraz daha sabretmemiz ve mikrofonlarımızı bekletmemiz gerekecek.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu