Haberler

Facebook Üzerinden Para Kazanmak İçin Yeni Aygıtlar Geliyor

Facebook yeni paylaştığı bir blog yazısında, kullanıcıların sosyal medya üzerinden para kazanmasına destek olmak için bazı geliştirmeler yapacağını duyurdu.

COVID-19 salgını nedeniyle evden çalışmak zorunda kalan veya işini kaybeden kişiler, alternatif para kazanma yolları için sosyal medyaya akın akın başvuruyor. Malum karantina nedeniyle de insanları fiziken bir araya getirip etkinlikler düzenlemek oldukça zorlaştı. Facebook da bu nedenle bazı sayfa yöneticilerini paralı sanal etkinlikler düzenlemeye davet etti, onlara bu alanda yeni aygıtlar sundu. Paralı sanal etkinliklerin önümüzdeki haftalarda genel kullanıcıya da erişeceği belirtildi.

Ayrıca Instagram kullanıcılarının hesap bilgileriyle Facebook’a giriş yapması ve Creator Studio gibi çeşitli para kazanma aygıtlarını kullanmasına olanak sağlandı. Dahası, içerik üreticilerinin sponsor bulmasını sağlayan Brand Collabs Manager’a erişim arttı ve Facebook ile Instagram üzerinden bu anlaşmaların idare edilmesi kolaylaştırıldı.

İçerik üreticilerine ücretli üyelik ve yayın sırasında yıldız atarak para kazandırma sistemine de erişim arttırıldı. Yayın sırasında yıldız kazanmak için hedef koyma ve otomatik teşekkür mesajı özelliği getirildi.

Creator Studio için de çeşitli yenilikler yapıldı. Video istatistiklerine canlı etkinlikler, yıldızlar, trafik kaynakları ve 48 saatlik detaylı veriler eklendi. Facebook iletilerinin Creator Studio uygulaması üzerinden zamanlanıp paylaşılması da sağlandı. Hem içerik üreticisinin hem de takipçilerin yorumlarının ne kadar ilgi uyandıracağı ve etkileri üzerine öngörülerde bulunan bir sistem geliştirildi.

60 ila 180 saniyelik videolara reklam koyma özelliği geldi. Canlı yayınlar için yeni reklam türleri geliştirildi. Özellikle yayın sırasında ekranda beliren ve ana yayını ufak bir pencere olarak kenara atan bir reklam türü benimsendi. Yapılan değişiklik ve yenilikler neticesinde, sosyal mesafeyi korumaya devam ederek kitleleri bir araya getirmek ve kazancı arttırmak daha da kolay olacak gibi. Tabii içerik üreticilerin bu yeni aygıtlara uyum sağlaması ve kitleleriyle organize olmaları biraz zaman alabilir.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu