Blog

Microsoft Teams Temmuz Güncellemeleri

Merhabalar,

Bu makalede sizlere  Microsoft Teams Temmuz güncellemelerine değineceğim.

Öncelikle Teams Mobil uygulamasınıda kişisel ve iş hesaplarımızı ekleyebiliyoruz.

Bu bize uygulama içerisinde hesaptan çıkıp farklı bir hesaba giriş yapma zahmetinden kurtarıyor.

Bunun için öncelikle uygulama içerisinde girip sol yukarıdaki üç noktaya tıklıyoruz.

Sonrasında hesap ekle diyoruz ve kişisel veya bireysel hesabımız ile giriş yapabiliyoruz ve bu hesaplar arasında artık hızlı bir şekilde geçiş sağlayabiliyoruz.

Bunlarla birlikte mobil uygulamalar için ekiplerinizde kullanabileceğiniz ek özellikler eklenmiştir.

Hali hazırda kullandığınız bir ekibe geldiğimizde aşağıdaki üç noktaya tıklıyoruz.

Açılan pencerede gördüğümüz üzere karşımızdaki kişilere konum bilgisi veya Power BI ve Forms gibi hizmetleride gönderebiliyoruz.

Ben burada örnek olması için konum gönderdim.

Tabiki memleketimi göndermeden olmazdı böyle bir fırsat varken 😊 ancak isterseniz anlık konumuzuda gönderebiliyorsunuz.

İsterseniz ekip içerisinde veya bireysel olarak kullandığınız Teams içerisinde görüntülü ve sesli görüşmeleri cep telefonunuzdan hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz.

Akabinde ekip içerisindeki kişilere dosya paylaşabiliyoruz ve bu dosyaları güvenli ve hızlı bir şekilde paylaşabiliyorsunuz.

Güncellemenin en önemli noktalarından biride bir veya birden çok şifrenizi ekip içerisinde paylaşabilir olacaksınız. Bu tarafta size bir kasa oluşturulacak ve buda iki aşamalı doğrulama ile güvence altına alınacaktır.

Tabiki bu güncellemelerin bir kısmı şuanda aktif ancak önümüzdeki haftalarda bütün özelliklerin aktif olmasını bekliyoruz.

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Veysel Onat

Profesyonel iş hayatıma, Teleperformance Microsoft Operasyonu Up&Running destek Uzmanı olarak Assure üyeliklerine destek vererek başladım.Saha problemlerine daha yakın olabilmek amacı ile Nexgen bünyesindeki Fatih Ökçe kurumunda Bilgi İşlem Sorumlusu olarak devam ettim.Microsoft Bulut Çözümleri 'ne olan ilgim sebebi ile LTS Bilişim bünyesine geçerek, Microsoft Bulut Çözümleri Danışmanı olarak bilgi ve tecrübe edindim.Süreç içerisinde, Distribütör 'de çalışmanın bana katacaklarını gördüğüm için de Arena Bilgisayar bünyesinde Microsoft Bulut Çözümleri Danışmanı olarak çalıştım. Aktif olarak şuanda BDH Bilişim Destek Hizmetlerinde Microsoft Bulut Çözümleri Teknik Danışmanı olarak çalışmaktayım. Kendini ritmik ve sistemli olarak geliştiren, süreçlere ve müşterilere katkıda bulunmaktan mutluluk duyan biri olarak daha da ileriye götürebileceğime inanmaktayım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu