Haberler

Microsoft Teams Güncellemeleri

Merhabalar,

Bu haberimizde sizlere Microsoft Teams hakkında gelen yeni özelliklerden bahsediyor olacağım.

Biliyorsunuz Teams uygulamasında şuanda anlık olarak 4 kişinin kamera özelliği kullanılabiliyordu yeni gelen güncelleme sonrasında bu sayı 9 adet olarak güncellenecek.

Güncelleme ile beraber Teams içerisine El Kaldırma özelliği geliyor bu sayede katılımcılar kimin söz hakkı almak istediğini görüntüler ve görüşme öncelik verebilir.

Canlı etkinliklerde paylaşıma açtığınız ekranda arka planda çalan sesleri duyabilecekler.

Bu sayede eğer anlık olarak bir video izletmek istiyorsak bu sorunumuzda ortadan kalkacaktır 😊

Bir toplantı sonrasında toplantıyu oluşturan kişilere herkes için toplantıyı sonlandırma yapabilme özelliğide bu güncelleme ile gelmektedir.

Teams üzerinde yenilenen arka plan efeklerine hem yenilerini katıyor hemde sadece sizin görüntülendiğiniz alandaki bozulmaları düzenleyecektir.

Bununla birlikte İOS cihazlar için arka plan bulanıklığı eklenmiştir.

Teams üzerinde şuanda sadece İngilizce olarak gelmekte olan canlı alt yazılarda mevcut olacaktır. Bu alt yazıları ister android cihazlarınızdan isterseniz ios cihazlarınızdan görültüleyebileceksiniz.

Ayrıca daha önce yayınladığımız Teams ile Canlı Etkinlik makalemizde belirttiğimiz gibi canlı etkinlikler artık 20.000 kişi olarak güncellenecektir ve bir canlı etkinliklerinizi 16 saat aktif bir şekilde yayın yapabileceksiniz.

Güncelleme ile beraber benim en çok beklediğim özellik olan kullanıcıların kaçı Teams uygulamasını aktif kullanıyor ve uygulamalarınızın kullanım oranını görüntüleyebileceğiz.

Raporlar konusunda bizleri üzmeyen bu güncellemede toplantı bağlantı sağlıkları ayrıntıları ve hangi ülke ile görüldüğü ile ilgili bizlere rapor sunmakta.

Bu raporları istersek PowerBI üzerine aktarabiliriz ve kendimize özgü raporlar hazırlayabiliriz.

Genel kullanıcıların olmasa bile bir çok firmanın aktif olarak kullandığı Yammer için Teams içerisinde uygulama olarak eklenmiştir bu sayede Teams uygulamasından ayrılmamız gerekmeden Yammer sayfanızı görüntüleyip kullanabileceksiniz.

Açıkcası benim gözümde Teams ile Microsoft bu uygulamadan hiç çıkmadan her işimizi yapmamıza olanak sağlamak istiyor tabiki bunu başarabilecekmi beraber görüntüleyeceğiz. 😊

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Veysel Onat

Profesyonel iş hayatıma, Teleperformance Microsoft Operasyonu Up&Running destek Uzmanı olarak Assure üyeliklerine destek vererek başladım.Saha problemlerine daha yakın olabilmek amacı ile Nexgen bünyesindeki Fatih Ökçe kurumunda Bilgi İşlem Sorumlusu olarak devam ettim.Microsoft Bulut Çözümleri 'ne olan ilgim sebebi ile LTS Bilişim bünyesine geçerek, Microsoft Bulut Çözümleri Danışmanı olarak bilgi ve tecrübe edindim.Süreç içerisinde, Distribütör 'de çalışmanın bana katacaklarını gördüğüm için de Arena Bilgisayar bünyesinde Microsoft Bulut Çözümleri Danışmanı olarak çalıştım. Aktif olarak şuanda BDH Bilişim Destek Hizmetlerinde Microsoft Bulut Çözümleri Teknik Danışmanı olarak çalışmaktayım. Kendini ritmik ve sistemli olarak geliştiren, süreçlere ve müşterilere katkıda bulunmaktan mutluluk duyan biri olarak daha da ileriye götürebileceğime inanmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu