Blog

The Boot Configuration Data for your PC is missing or Contains Errors – 0xc000000f

The Boot Configuration Data for your PC is missing or contains errors

Eğer İşletim sistemini açarken aşağıdaki gibi bir hata ile karşılaşıyorsanız;

Bu işletim sisteminizin açılış dosyalarında bir sorun olduğunu gösterir. Bunun pek çok nedeni olabilir, ortak kullanılan bir terminal server ve yetkili kullanıcılar bu dosyalara zarar vermiş olabilir, virüs ve benzeri kötü içerikli bir kod parçacığı buna neden olmuş olabilir, sanal bir makine ise makine disk ayarlarındaki değişiklikler veya güncelleme kaynaklı olabilir. Önemli olan bu sorunu nasıl düzelteceğimiz.

Öncelikle sanal veya fiziksel fark etmeksizin bir windows ISO dosyasına ihtiyacınız bulunmaktadır. İşletim sisteminiz Windows Server ise Server, Client ise client yani mevcut OS ile aynı sürüm bir ISO’ yu DVD veya USB olarak eğer sanal ise zaten doğrudan ISO olarak gösterip işletim sistemini bu kurulum medyasından başlatın.

İlk olarak karşınıza OS yükleme ekranı gelecektir, burada dil ayarlarını yaptıktan sonra next diyerek ilerleyin. Bu bölümde hemen alt köşede “repair” seçeneğini göreceksiniz;

Daha sonra `Troubleshoot` seçeneğini seçin

Bu seçeneği seçtikten sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir;

Bu bölümde ise “command promt” seçeneğini seçin;

DOS ekranında önce C dizinine geçip sonra aşağıdaki komutu yazıyoruz;

Bu işlemden sonra sorunsuz bir şekilde İşletim sisteminin açıldığını göreceksiniz.

Eğer hala sorun devam ediyor ise bir ümit aşağıdaki seçeneği deneyebilirsiniz;

Startup Repair işlemi de benzer bir Deneme ile açılış sorunlarını çözmeye çalışacaktır. Eğer sorun çözülebilecek bir durumda ise İşletim sisteminin sorunsuz bir şekilde çalıştığını göreceksiniz.

Ben aktif olarak müşterimde ilk yöntem ile sorunu çözdüm ama hepimiz biliyoruz ki her sorunun birbirinden farklı kaynağı olabileceği için bu yöntem Çözüm olmayabilir.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

Hakan Uzuner

2002 yılından beri aktif olarak bilişim sektöründe çalışmaktayım. Bu süreç içerisinde özellikle profesyonel olarak Microsoft teknolojileri üzerinde çalıştım. Profesyonel kariyerim içerisinde eğitmenlik, danışmanlık ve yöneticilik yaptım. Özellikle danışmanlık ve eğitmenlik tecrübelerimden kaynaklı pek çok farklı firmanın alt yapısının kurulum, yönetimi ve bakımında bulundum. Aynı zamanda ÇözümPark Bilişim Portalı nın Kurucusu olarak portal üzerinde aktif olarak rol almaktayım. Profesyonel kariyerime ITSTACK Bilgi Sistemlerinde Profesyonel Hizmetler Direktörü olarak devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Hakan Bey Anlattığınız Konuyu ajandama not aldım fakat bir client de CMD komutu ile c: dizinine geçmeyi denediğimde “Erişim Engellendi ” uyarısı alıyorum bu sorunu nasıl aşabilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu