Cloud Computing

Office 365 PST Export v2

Merhaba, bu makalemizde artık mail sunucuların neredeyse büyük oranda buluta taşındığı, bulut mail denilince başı çeken ürün olan Ofis 365 üzerinde tutulan maillerin PST olarak dışarı verilmesini ele alıyor olacağız. Söz fazla uzatmadan adımlarımıza geçelim.

 

Öncelikle ana ekrandan üzerinde Güvenlik ve Uyumluluk başlığı altında İzinler ekranına gelelim. Bu ekranımızda güvenlik grupları yer almaktadır. Mail’i dışarı verecek olan hesabın Compliance Administrator, eDiscovery Manager, Export, Organization Management, Reviewer gruplarına üye olduğuna emin olalım. Benim kullanıcım bu grupların üyesi. Eğer üye olması gereken bir hesabınız var ise bir kez buradan üyelik işlemini tamamlayabilirsiniz. Üye olmayan bir hesap için üyelik yapmanız gerekir ise ilgili grubu çift tıklatıp üyeler kısmına gerekli hesabı ekleyebilirsiniz.

 

clip_image002

 

Bu işlemden sonra Arama ve Araştırma ekranımızı açalım. Açılan ekranımızda İçerik Arama kısmına giriş yapalım.

 

clip_image003

 

 

Bu ekranımızda + butonu ile içerik sorgumuzu oluşturalım.  Aşağıdaki numaralara göre işlemlerimizi yapalım.

1-Sorgumuza isim verelim.

2-Arama işleminin yapılacağı seçimi yapalım. Ben bir posta kutusunun tüm maillerini dışarı aktaracağım için bu adımda Aranacak Belirli bir Posta kutusu seçimini yapıyorum.

3-+ butonu ile arama yapılacak olan posta kutusu seçimini yapalım.

4-Bir isim vererek arama yapacağımız posta kutusunun hemen karşımıza gelmesini sağlayalım.

5-Bulunan posta kutumuzu ekle ile seçimimize ekleyelim.

6-Tamam butonu ile arama yapılacak olan posta kutumuzu seçmiş olalım.

 

Gerekli seçimden sonra İleri Butonuna tıklayarak sonraki adıma geçelim.

 

clip_image005

 

Bu ekranımızda belirli süzgeçler ekleyerek belirli kriterlere göre posta kutusu içerisinde mail arama ve bu arama sonuçlarını PST olarak dışarı verme işlemi yapmamız mümkün. Biz kullanıcının tüm maillerini dışarı aktaracağımız için burada işlem yapmadan sayfanın alt kısmında yer alan ARA butonuna tıklayalım.

 

clip_image007

 

Arama kriterimiz eklendi sarı alanda görüldüğü üzere arama işlemi başlatılmış durumda. Posta Kutusu boyutuna göre buradaki işlem kısa veya biraz uzun zaman alacaktır.

 

clip_image009

 

Arama işlemimiz bitti. Ben içerisinde az posta olan bir posta kutusu seçtim. Arama sonucunu dışarı aktarmak için Dışarı aktarmayı başlat linkine tıklayalım.

 

clip_image011

 

Dışarı aktarmayı başlat butonumuza tıklayalım.

 

clip_image013

İndirme öncesi bir özet ekranı bizi karşılamakta. Sonucu dışarı aktarmak için bize bir güvenlik anahtarı tahsis ediliyor. Panoya Kopyala linkine tıklayarak anahtarı kopyalayalım. Sonrasında ise Sonuçları İndir Linkine tıklayalım.

 

clip_image015

 

Sonuçları indirebilmek için mini bir uygulama yüklememiz gerekmekte. Yükle butonuna tıklayalım.

 

clip_image017

Yükleme işlemi sonrasında açılan ekranımıza kopyaladığımız anahtarı yapıştıralım ve PST dosyasının kayıt edilebilmesi için bir yol seçelim ve sonra olan Start butonuna tıklayalım.

 

clip_image018

 

Evet son aşamaya geldik. Aranılan posta kutusundaki maillerimiz pst olarak dışarıya aktarılıyor.

 

clip_image020

 

Umarım yararlı olur. Bir başka makalede görüşmek dileğiyle.

 

Ek Not: İndirme işlemini Explorer harici bir tarayıcı ile yapabilmek için Clickone ekletisinin önceden yüklenmesi gerekmektedir. Konuyla ilgili olarak; https://support.microsoft.com/tr-tr/help/2919825/you-can-t-start-the-ediscovery-pst-export-tool-from-the-exchange-admin adresindeki microsoft makalesi referans alabilirsiniz.

Rıza ŞAHAN

www.rizasahan.com

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu