Haberler

2023 VR Başlıklar İçin Önemli Bir Yıl Olacak

Sanal gerçeklik başlıkları pazarı gün geçtikçe seri şekilde büyümeye devam ediyor. IDC’den gelen yeni veriler pazarın başını Meta’nın Oculus Rift 2 başlığının çektiği üzerine. Önümüzdeki yıl ise pazar için bir dönüm noktası olabilir. 2023’de havuza eklenecek yeni opsiyonlar ile fiyatların da düşmesi bekleniyor.

2022 yılında satılan VR başlıkların %90’ını Meta’nın Oculus Rift 2’leri oluşturuyordu. Meta’nın en büyük rakibi ByteDance’in Pico başlıkları. Pazarın ilk çeyrekte sadece %4.5’ine sahip olan Pico, büyük çapta Çin üzerinde iş yapıyor. Yakın zamanda ise Avrupa ülkelerine açılmaya başladı.

Öteki belli başlı VR başlık üreticileri, DPVR, HTC, iQIYI ise pazarda %4’den az paya sahip.

Şu an bütün gözler önümüzdeki yıl başlığını piyasaya sürecek olan Apple’ın üzerinde. İnsanlar firmanın büyük hacimlerde piyasaya açılacağını umut etse de, muhtemelen ilk çıkaracakları başlık öncelikli olarak küçük bir kitleye hitap edecek.

Sony’nin VR başığı PSVR2’nin ise 2022 yılını es geçip, 2023 yılında çıkış yapması bekleniyor. Piyasa gözlemcilerinin öngörüleri 2022 yılında VR başlık satışlarının %50 artış göstereceği üzerine. Yıl boyunca gelebilecek 15 milyon yeni ünitenin pazara olan pozitif etkisinin, PSVR2’nin çıkış tarihini etkileme ihtimali ise halen mevcut.

Kaynak: zdnet.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu