Haberler

2020 Huawei İçin Zor Geçecek

Şirketin CEO’su Eric Xu tarafından Salı günü yayınlanan bir mesaja göre, Çin telekom devi Huawei, ulusal güvenlik ve ABD ticaret yasağının yeni yılda gireceği için 2020’nin Huawei için zor geçeceğini söyledi.

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından tutulan bu liste, kuruluşların önce devletten ihracat lisansı almadan ABD mal veya hizmetlerini tedarik etmelerini yasaklayan bir kara liste.

Ticaret Departmanı kara listesindeki Huawei’yi ulusal bir güvenlik tehdidi olarak nitelendiren Trump Yönetimi ile 2020’nin şirketin bulut bilişim, 5G ağlarına yatırımları da içeren kurumsal büyüme stratejisini sürdürmesinin zor olacağını kabul edildi.

Xu, “2020’de ABD Varlık Listesinde kalmaya devam edeceğiz.” “2019’un ilk yarısında yaptığımız kadar hızlı büyümeyeceğiz, pazardaki şeffaf ivme nedeniyle yıl boyunca devam eden büyüme. Bizim için zor bir yıl olacak.”

ABD yasağına rağmen Bloomberg Kasım ayında, Ticaret Departmanının ABD firmalarının Huawei ile çalışmaya ve Huawei’ye iş yapmaya devam etmeleri ve şirkete mikroişlemciler gibi teknolojiler sağlamaları için lisansları onaylamaya başladığını bildirdi.

Endişelere ve ticaret yasağına rağmen, Xu’nun mesajı, Huawei’nin geçtiğimiz yıl boyunca, yıllık % 18 artışla 850 milyar yuan’ın (122 milyar $) üzerinde olan tahmini satış gelirini elde etti. Bununla birlikte, bu rakamlar, Huawei’nin orijinal gelir hedeflerinden daha düşük.

Xu, mesajında, Huawei’nin kurumsal büyümesini artırmak ve kendi fikri mülkiyet ve müşteri verileri etrafında güvenliği artırmak için hala ABD merkezli bazı tedarikçileri içerecek olan küresel tedarik zincirini yenilemeye ve çeşitlendirmeye devam edeceğini de kaydetti.

Xu, “Tedarik güvenliğimiz için çok önemli olduğu için tedarik zinciri çeşitliliğini artırmalıyız” diyor.

Küresel tedarik zincirinin bu yeniden işlenmesi ve çeşitlendirilmesi, şirkete rekabet avantajı sağlamak ve onu diğer geliştiricilere daha az bağımlı hale getirmek için Huawei’nin kendi yazılım geliştirmesine beş yıllık 2 milyar dolarlık bir yatırım da içeriyor.

5G Planları

2020 yılında Huawei için en büyük girişimlerden biri, müşterileri ve hükümetler için daha yeni 5G ağları inşa etmek, ancak bu, şirketin Trump İdaresi ve ulusal güvenlikle ilgili diğer ABD milletvekilleri ile çatışmaya devam edeceği başka bir alan olmaya devam ediyor.

Xu, “5G’nin küresel gelişimini aktif olarak yönlendirmeli ve ağ dağıtımındaki fırsatları yakalamalıyız.”

Geçen yıl, Beyaz Saray, Avustralya, Yeni Zelanda ve Japonya’da dahil olmak üzere en yakın müttefiklerini, Huawei’nin telekomünikasyon ekipmanlarını yaklaşan 5G piyasaya sürülmelerinin en azından bir kısmından uzaklaştırmaya ikna etti.

Huawei, şirketin bir güvenlik tehdidi olduğu veya Telekom teçhizatının Çin hükümetinin teknolojisini kullanan müşterilere veya hükümetlere casusluk yapmak için bir arka kapı kullanılacağı yönündeki suçlamaları her zaman reddetti.

ABD ayrıca İngiltere hükümetine Huawei’yi 5G’nin piyasaya sürülmesi yasaklaması yönünde baskı yapıyor ve BBC’ye göre Başbakan Boris Johnson’ın Ocak ayında şirket hakkında bir karar vermesi bekleniyor.

CNBC’ye göre Huawei, Almanya’nın geçtiğimiz günlerde Almanya’nın 5G ağı için şirketin Telekom teçhizatı sağlamasına izin vereceğini açıkladığı kıta Avrupa’sının sonlarında daha iyi bir başarı elde etti.

Ekim ayında, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Siber Güvenlik Ajansı, 5G güvenliği hakkında güvenlik değerlendirmesi yayınladı ve hiçbir ülkenin bu yeni nesil ağları oluşturmak için bir sağlayıcıya güvenmemesi gerektiğini, ancak Huawei’ye doğrudan güvenlik tehdidi adını vermekten vazgeçtiğini belirtti.

Huawei, Telekom ekipmanlarını Avrupa, Asya ve Afrika’daki müşterilere sunmaya devam ederken, ABD şirketi sıkıştırmaya devam ediyor ve şu anda kablosuz operatörlerin ekipmanlarını tamamen kaldırması için teşvikler sunuyor.

Kasım ayında, Federal İletişim Komisyonu oybirliğiyle telekomünikasyon şirketlerinin Huawei ve ZTE’den ekipman satın almak için FCC fonlarını kullanmalarını yasakladı, çünkü her ikisi de “ulusal güvenlik tehdidi” olarak açıklandı. Buna ek olarak, FCC bu ekipmanı mevcut ağlardan kaldırmak için fon desteği sağlıyor.

Kaynak

Link

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu