Forum

Fedora 10'dan ilk g...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Fedora 10'dan ilk görüntüler

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
440 Görüntüleme
(@alikemalturker)
Gönderiler: 1016
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Sonunda vakit bulup Fedora 10 indirip makineye indirdim.. Sistemde bayağı gelişmeler var. Ancak benim gözüme çarpan çok fazla efekt ve GUI eklenmiş. Bu yüzden kaynak tüketimi çok fazla. Tabi init:3 seviyesinde çalıştırdığınız da problem yok. 

Bir de herrhalde benim makinemden kaynaklanıyor(Dell Latitude D531 AMD Turion 64x) disk işlemleri sırasında CPU 100% lere vuruyor. Bunun ilgili yakında yamala çıkar. Ancak sistemin bana ilk bıraktığı izlenim olumlu. 

Güzellikleri:

Alın size herşeyi ile ztam bir masaüstü sistemi. Herşey dahil.

Bir tek Broadcom Kablosuz ağımı tanımadı. Broadcom da Linux sürücülerini 22 Kasımda duyurmuştu. Oradan gittim çektim. Oda çalışıyor. bwcutter ve ndiswrapper kullanarak kurduğum windows sürücelerinde Fedora üzerinde sorun çıkartıyordu. Sonunda broadcom yaramıza merhem oldu.

VMware Workstation.bundle sorunsuz kuruldu. Benim için çok önemli. Şirkette Autocad kullanıyoruz ve çizimleri görmem için MS gerekli. Bu işlemide sorunsuz atlattık. rpm yada tar kurulumları ayrı bir makale konusu.

Yetersizlikleri

İncelemeye devam edecektim dediğim gibi makineyi çok kastı. O yüzden Fedora9 a geri dönmek zorunda kaldım. CPU 90% altına düşmedi.Fan devamlı çalıştı. Çok fazla efekt var. Linux kullananları bozar bu hareketler.

Telif hakları nedeni ile geçerli olarak MP3 çalar gelmiyor. Ancak VLC her derde dermatn.

Kurulum sırasında tecrübeli linux kullanıcıların kontrolü kalmamış gibi. Eski kurulum çok daha iyiydi. Amcak son kullanıcı için inanılmaz basit.

 Sonuç:

Web server, Firewall, Dosya paylaşımı, SSH, Telnet, Office etc etc etc tek bir paket halinde ve gayet başarılı. Ancak Fedora 9 dan 10'a geçmek için biraz daha beklemekte fayda var.

Teşekkürler Red Hat

 
Gönderildi : 29/11/2008 04:02

(@muratgok)
Gönderiler: 220
Reputable Member
 

Teşekkürler.

 

 
Gönderildi : 29/11/2008 04:58

(@ismailcelikbas)
Gönderiler: 315
Reputable Member
 

Erdal hocam o hatun üzerinde kod yazilirmi yaw [:D]

Eline sağlık güzel olmuş.

 
Gönderildi : 30/11/2008 01:34

(@alikemalturker)
Gönderiler: 1016
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Kod değil onlar İsmail 🙂 Sadece dizinleregöz atıyordum.. Hani ekran görüntüsü yakışıklı olsun diye :)) Hatun da Eva Mendes yengeniz 🙂

 
Gönderildi : 30/11/2008 02:32

Paylaş: