Exchange Server

Windows XP ile Exchange Server Yonetimi

Sistem yöneticilerinin günlük çalışmalarını yaptıkları XP yüklü makinalarından gündelik yapmak zorunda oldukları yönetimsel işlemleri de yapmak isterler. Bunlardan biri de elbet Exchange sunucusunun yönetimidir. Bu işlem için gerekli bir kaç adımdan oluşan işlemleri beraber ele alacağız. Öncelik ile Windows2003 işletim sisteminin c:windowssystem32 ‘si içinden veya Windows 2003 kurulum cd sinden adminpak.msi dosyasını XP yüklü client makinaya kurup Active Directory ile alakalı snap-in leri sistemimize yükleyelim.

 

clip_image002

 

Kurulum bittikten sonra Control Panel>Add or Remove Programs ‘ a ulaşarak Add/Remove Windows Components i seçerek Internet Information Services’i ve detay bileşenleri kısmından da Smtp Service ‘sini kurmalıyız.

 

clip_image004

 

SMTP hizmetinin kurulumu bittiğinde yapmamız gereken Exchange kurulum cd imizin autorun ile çalışan ekranında Exchange Deployment Tools linkini açacağız.

 

clip_image006

 

Çıkan ekrandan Install Exchange System Management Tools Only seçeneğini takip edeceğiz.

 

clip_image008

 

Exchange Deployment Tools burada zaten bu kurulum için olmazsa olmazları sıralayacak. Ve eğer kriterlerimizi yerine getirdi isek kurulum yolunu göstererek Run Setup Now diyebiliriz.

 

clip_image010

 

Installation Wizard ‘a geldiğimizde Action kısmında Custom en alt seçenek olan Microsoft Exchange System Management Tools bölümünün Action kısmında da Install olacak şekilde seçenekleri belirleyelim.

 

clip_image012

 

Bu seçimlerden sonra Next diyerek kurulumu başlatalım

 

clip_image014

 

Kurulum bittiğinde artık XP makinamızdan da Exchange ile alakalı işlemlerimizi yapıp RDP gibi bağlantılar kullanmak zorunda kalmayacağız.

 

clip_image016

 

Hoşçakalın

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu