Haberler

Microsoft, Outlook’da Kapatılan Pencereleri Tekrar Açma Sorununu Giderdi

Microsoft, Outlook’da kullanıcıları beklenmedik şekilde daha önce kapatılan pencereleri yeniden açılmasına neden olan sorunu çözdü.

Microsoft,yapığı açıklamada “Bu sorun, Sürüm 2309 Build 16827.20130’da çözülmüştür. Güncellemeyi hemen yüklemek için Dosya > Office Hesabı > Güncelleme Seçenekleri > Şimdi Güncelle’yi seçin” dedi.

Bu sorun, özellikle Microsoft Office Professional Plus ve Office Home and Business gibi sürümlerde karşılaşılabiliyordu etkilenen sistemlerde, Microsoft 365 Outlook kullanıcıları, “Outlook kapatıldı ve açık olan öğeleriniz vardı. Bu öğeleri son oturumunuzdan yeniden açmak ister misiniz?” gibi iletilerle karşılaşıyorlardı. Office kullanırken, Outlook seçeneklerindeki genellikle bu soruna neden olan “Önceki öğeleri geri yüklememi isteyip istemediğimi sor” adlı özelliği göstermiyordu ve kullanıcıların kullanıcı arayüzü üzerinden yapılandırmaları imkansız hale geliyordu. Varsayılan olarak etkinleştirilen otomatik olarak geri yükleme seçeneği, Haziran 2020’de Beta Kanal Sürüm 2006 (Build 13006.20002) kullanarak Outlook for Windows kullanan Microsoft 365 abonelerine sunuldu.

Microsoft 365 Insider iletişiminde bu özelliği şöyle tanımlıyor: “Outlook çöktüğünde, sistem güncellemesi yaptığınızda veya açık olan bir uygulamayı açıkça kapattığınızda, daha önce açık olan pencereleri yeniden açmak isteyip istemediğiniz sorulur”. Kullanıcılar bu soruya “Evet” yanıtını verdiklerinde, uygulama çöktüğünde veya önceki bir oturumda kapatıldığında açık olan e-posta taslakları, e-posta pencereleri, toplantılar ve randevu pencereleri yeniden açılır.” diyor.

Geçici Çözüm

Outlook’larını hemen güncelleyemeyen kullanıcılar için geçici bir çözümde yayınlandı. Bu çözüm pencere geri yükleme iletilerini devre dışı bırakmak ve Outlook’u önceki öğeleri yeniden açmayı durduracak şekilde yapılandırmak için kullanılabilir.

Aşağıdaki adımları takip ederek geçici çözümü uygulamayabilir siniz

Start Registry Editor

Create or edit the following DWORD registry value at the specified location.

Subkey: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Preferences
DWORD: ReopenWindowsOption
Value: 1

Exit Registry Editor

Restart Outlook

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu