Microsoft System Center Yönetim Ailesi

SCCM ile Application Deployment – Bölüm3

Merhaba ,

Bu makalemizde System Center Configuration Manager ürününde Remote Desktop Manager programını 3.method olarak “Onay Akışı” ile Client’larımıza dağıtım işlemlerini adım adım nasıl yapılacağından bahsedeceğiz.

  1. Remote Desktop Connection Manager programını indirmek için sitesine giderek .msi uzantılı kurulum dosyasını indiririz. Bu uygulamayı kullanıcı App Store’dan indirmeden önce kullanıcının bu isteği , onay akışından geçmesi gerekir. Kullanıcı sistem yöneticisinden onay aldıktan sonra yalnızca o uygulamayı kurabilecektir.
  2. Remote Desktop Connection Manager programını indirme işlemini gerçekleştirdikten sonra belirlemiş olduğunuz path yada “C:\Applications” Dizini altında “RDCM” adında klasörü oluşturarak kurulum dosyamızı klasörün içine atarız.

3. Aşağıda belirtildiği gibi uzantıyı kopyalayarak , Sccm Console ekranına gideriz.

4. Sccm Console ekranından “Software Library” bölümünü seçerek “Application Management” klasörüne giriş yaparak ; “Applications” seçeneğine sağ tıklayarak “Create Application” seçeneğini seçeriz.

5. Wizard açıldığında “Remote Desktop Manager” olarak indirmiş olduğumuz dosya yolunu “Location” kutucuğuna kopyalayarak “Next” seçeneğini seçeriz.

6. “Next” seçeneğini seçeriz.

7. “Name , Publisher (Yayınlayıcı)” ve “Software Version (Yazılım versiyonu)” kutucuklarını doldurarak “Next” seçeneğini seçeriz.

8. “Next” seçeneğini ile devam ederiz.

9. “Close” seçeneğini seçeriz.

10. Remote Desktop Connection Manager programının console’a yüklendiğini gördük. Remote Desktop uygulamasına sağ tıklayarak dağıtmak amaçlı ” Distribute Content” seçeneğini seçeriz.

11. “Next” seçeneğini seçeriz.

12. “Next” seçeneğini seçeriz.

13. “Add” seçeneğini seçerek “Distribution Point” seçeneğini seçerek ,Distribution Point kurulu sunucumuz seçilir.

14. “Next” seçeneğini seçeriz.

15. “Close” seçeneğine tıklayarak işlemi bitiririz.

16. Remote Desktop Manager Free seçeneğine sağ tıklayarak “Refresh” seçeneğini seçeriz.

Distribution Point’e dağıtım işleminin gerçekleştiğini görürürüz.

17. Dağıtım işlemi bittiğinde Remote Desktop Manager Free uygulamasına sağ tıklayarak; “Deploy” seçeneğini seçeriz.

18. Uygulamayı yüklemek için collection olarak “All Users” koleksiyonumuzu seçeriz. Örnek olarak uygulamayı isteyen biri varsa , Onay akışından geçmesi gerekecektir. “Next” seçeneğini seçerek işlemlere devam ederiz.

19. “Next” seçeneğini ile devam ederiz.

20. Kullanıcının yükleyeceği uygulama Sistem Yöneticisinin onayından geçmesi için ; “Require administrator approval if users request this application” seçeneğini işaretleyerek “Next” seçeneğini seçeriz.

21. Herhangi bir zaman belirlemek isterseniz “Schedule the application to be available at” seçeneğini işaretleyerek tarih ve saat belirleyerek deployment işlemlerinizi dilediğiniz vakit başlatabilirsiniz. Herhangi bir zaman belirlemeyeceğimiz için ; “Next” Seçeneği ile devam ederiz.

22. “Next” seçeneğini ile devam ederiz.

23.“Close” seçeneği tıklayarak işlemi bitiririz.

24. Yayınlamış olduğumuz programı kullanıcının indirmesi için “Software Center” Programını açması gerekmektedir. Örnek client bilgisayarımızda Programımızın yüklenmeye hazır olduğunu görürüz.

25. Kullanıcı, programı neden kurulum yapacağını yada programla alakalı taleplerini kutucuğa yazarak “Request” seçeneğini seçerek Sistem Yöneticisine iletmektedir.

Kullanıcı, gönderilen talebi iptal etmek isterse “Cancel request” seçeneğini seçerek iptal edebilir.

26. Sistem Yöneticisinin programı onaylaması için kullanıcının göndermiş olduğu talep, Onay Ekranına gelecektir. Sistem Yöneticisinin ilgili programı onaylaması için Sccm Console ekranından “Software Library” bölümünden “Application Management” klasörünü seçerek “Application Requests” seçeneğini seçeriz. Sistem Yöneticisi , onaylama işlemi için “Approve” seçeneğini seçmelidir. Onaylamak istemezse “Deny” seçeneğini seçmelidir.

27. Sistem yöneticisi kullanıcıya cevap vermek isterse, kutucuğa mesajını yazarak iletebilir. “Approve Comments” kutucuğuna kullanıcıya iletmek istediğimiz mesajı yazarak “OK” seçeneğini seçeriz.

ve onaylandığını gördük. “User” sütununda ise talep eden kullanıcı hesabının ismini görebiliriz.

28. Sistem Yöneticisi , kullanıcının program kurulumunu onayladıktan sonra program kullanıcının bilgisayarına yüklenmeye başlayacaktır.

ve kurulum işlemi tamamlanmıştır.

Makalemi zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Diğer makalelerimde görüşmek üzere

Faydalı olması Dileğiyle.

Bir önceki bölüm için

SCCM ile Application Deployment – Bölüm2 – ÇözümPark (cozumpark.com)

Bir sonraki bölüm için

SCCM ile Application Deployment – Bölüm4 – ÇözümPark (cozumpark.com)

Özdemir Mustafa

21 Temmuz 1992 tarihinde İstanbulda Doğdum. Özel Bir Bankada Sunucu ve Sanal Sistemler ekibinde görev alıyorum. Aynı zamanda Gazi Üniversitesinde Bilişim Enstitüsü Bilişim Sistemleri Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapıyorum. 2010 yılından beri bilişim sektöründe çalışıyorum. Bu sektöre ilk başladığımdan beri öğrendiğim ve yaşadığım teknik sorunları belgelemeye çalıştım ve dokümantasyon konusunda kendimi çok geliştirdim. Geliştirdiğim bu beceri ile insanlara faydalı içerikler üretmeye başladım. Makalelerimi okuyan deneyimli meslektaşlarım, yeni başlayanlar ve öğrenciler için Microsoft ürünleri ile ilgili çok fazla içerik üretmeye çalışıyorum ve üzerinde çalışmaya devam ediyorum. İçerik üretmekten gerçekten keyif alıyorum. Microsoft ürünleriyle ilgili çeşitli Portal ve Blog sitelerinde yazar olarak görev alıyorum. 2020 yılı itibari ile Türkiye'nin en büyük Çözümpark Bilişim Portalında yazar olarak görev almaya başladım. Bu başlangıçla birlikte birden fazla blog ve siteden teklif almaya başladım. İnsanlara daha fazla içerik üretebilmek adına Linkedin sayfası ve Microsoft Azure Bilgi Paylaşım Platformu adlı grup üzerinden binlerce kişiye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bunun son derece motive edici olduğunu söyleyebilirim ve bu sayfada ve grupta haftalık bazen de günlük olarak ürettiğim içerikler var. İnsanlara faydalı olması ve geri dönüşleri beni daha çok yazmaya sevk ediyor. Gönüllülük kapsamında birden fazla kuruluşta Microsoft ürünleri ile ilgili etkinlikler, eğitimler, çalıştaylar düzenliyorum.

İlgili Makaleler

7 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu