Anasayfa » gokhanyasar

gokhanyasar

  • @cahityolacanVCenter  ESX 6.0 kullanıyorum

  • MerhabaSistemde Veeam Backup 8.0 kullanıyorum. Host larda bulunan sunucuların backup larını alıyorum. VCenter yeni bir host ekledim. bu host atadığım sunucuların backup Veeam tarafında alınmıyor. Failed veriyor. Verilen hata aşağıdaki gibidir.Hata : Processing xxserver Error :Cannot get service content. Soap…   Devamı»

    Sponsor
  • vSphere Replication plugin’ini unregister etmeyi deneyebilir misniz? Çok basit bir yolu var zaten. Daha sonrasında tekrar register edebilirsiniz. “Nasıl unregister ediyoruz.”  Ayrıca vSphere Replication SSL ‘ini yenileyip denediniz mi? Generate SSL butonu ile.”Evet denemiştim daha önceden. maalesef olmamıştı” 

  • Tayfun  hoam merhabaYine aynı sorunla uğraşıyorum. Appliance 6.1.0 kurmama rağmen yine aynı. Sertifika kaldırılmasını öneriyorlar. GUI’den UnRegister VRMS deyince olmuyor. Appliance sertifikasını VCenter’dan başka nasıl kaldırabilirm 

  • NTP tarafında ESXi, vCenter ve VRA ‘in saatleri doğru çalışıyor mu? evet doğru çalışiyor.Aslında NTP ve DNS doğru gidiyor sorun. ama ben bunlara 3-4 gündür bakıyorum. İşin içinden çıkamayınca tavsiye almak istedim.  

  • Hocam bunu da denemiştim. Hatta hata veriyor diye yapamamıştım.Unregister deyince 2-3 dk bekliyor. akabinde üstde “Extension management error. cannot complete login due to an incorrect user name or password” hatasını veriyor. user name ve şifrem doğru olmasına rağmen.

  • Tayfun hocam merhaba. Yazdım. Yapmam gereken adımları bekliyorum. Çok saolun6.0.0 Build 3617395

  • vmware esx 6.0.0, 3620759 her iki lokasyondaki vsphere repl: Suse 6.1.1.13216 Build 3849281

  • Tayfun hocam merhabaVar mı önereceğin durumlar?

  • Hocam hızlı cvp için saolaısnPower off – Power on  / Shutdown – Restart denemelerini yaptım. Olmadı…./lookupservice/sdk yazdım yine olmamıştı.df – h dediğimde /dev/sda2 %15, /dev/sdb1 %13, /dev/sdb2 %3  yer problemi yok anlıyorum.dökümanlarda ovfenv.xml dosyası boş olabilir, corrupt olabilir diye okudum.

  • MerhabaHer iki site arasında sunucu replikasyonlarımı Vmware Vsphere appliance ile yapıyorum. Fakat bir süredir VRM servisi stop durumunda olduğu için replikasyonlar çalışmıyor. Servisi runnig duruma geliyor 20 sn sonra yine stop oluyor.appliance sunucu web tarafında giridğimde “Configure using the embeded…   Devamı»

  • @hakanuzunerİçimden öle bir şey geçirmedim tabiki de.araştırıyorum haen. bat dosyası oluşturmayı gördüm Evren hocadan. saolun

  • @hakanuzunerHocam doğrudur ben tam bulamadım istediğimiŞunu yaptım: test GP yaptım. exe dosyasını everyone paylaşımda verdi. user ve comp bazlı GP de script tarafında exe dosyasını gösterdim. daha sonra sytem- logon bulunan Run these programs at user logon” değişiklik yaptım. yaptığım…   Devamı»

  • Merhabatüm kullanıcılarda isg popup çalıştırmak için exe uzantılı resim dosyasını GP ile dağıtmak istiyorum. (dosyaları paylaşıma açtım)Sabah 09:00-10:00 arası ve akşam 16:00- 17:00 arası pc ekranlarına gelsin. bunu nasıl yaparım. 

  • Tayfun hocam tekrar merhbaAraştırıp olmayınca kısa yoldan Sunucu job larını disabled edip yeni bir  job oluşturup sunucuların backup larını almaya başladım.Disabled yaptığım  job bilgilerini nasıl silebilirim.

  • veeam servislerini  sto start ettim. vcenter servisleri yerine reboot ettim.vcenter üzerinde  task yokbu iki sunucu db suncuusu değil. Çok tşk lermaalesef olmadı. 

  • %99 da 1 – 1,5 gündür bekliyor. Sürüm 8.0Dün sabah başladı. sadece bu 3 sunucu için. Diğer job larım hepsi çalışıyor. hatta saati gelmeyen job az önce sağ tıklayıp start dedim. backup alıp success  yaptı.

  • MerhabaVeeam backup & rep üzerinde sunucularımın günde 1 kez alınmak üzere oluşturulmuş job larım var.2 sunucun job durumu %99 da bekliyor sürekli. Edit edip recalculator veya sunucu remove – add yapmama rağmen değişmedi. sağ tıklayıp stop desemde stop olmuyor. Sağ…   Devamı»

  • merhababende ubuntu ile denedim. daha önce başka platformlarda kullanmıştım. ama gui ekranı gelmedi.bende sıfırdan kurulum yaptımtşk ederim ilginize

  • Sorunu 2 gün kurcala araştırarak çözdüm:)VRM servisini çalışır hale getirdim. Target sunucuyu ekledim. Ayrıca appliance sunucu backup dan geri döndüm.replike edilen sunucular gözüktü. Daha sonra replike edilen sunucuları sağ tıkla – ReConfig yaparak yeniden başlattım, çalıştılar. Tşk ler ilginize

  • Daha fazla yükle