Blog

Windows Server Administrator Şifre Sıfırlama İşlemi

Merhaba arkadaşlar, bu makalemde Windows Server Administrator hesabının unutulan şifresini nasıl sıfırlayabileceğimizi anlatacağım. İşletim sistemi olarak 2008 R2 kullandım çünkü ilgili sürümden en güncel sürüm olan Windows Server 2022 ye kadar süreç aynı şekilde çalışıyor. Genel olarak eski sistemlerde talep edildiği için eski ekranları kullandım.

Sisteme giriş için en son hatırladığımız ve doğru olduğunu düşündüğümüz şifreyi yazıyoruz.

Şifreyi girdikten sonra Enter tuşuna basıyoruz ve aşağıdaki gibi şifrenin hatalı olduğunu söyleyen bir uyarı ile karşılaşıyoruz. Birkaç deneme yapmamıza rağmen yine aynı uyarıyı alıyoruz.

Administrator hesabının şifresini sıfırlamak için İlk olarak Windows Server 2008 R2 kurulum dosyamızı DVD’den boot ediyoruz. Daha sonra Repair your computer seçeneğine tıklıyoruz.

Karşımıza System Recovery Options bölümü çıkıyor ve buradan Use recovery tools ile başlayan seçeneği seçip devam ediyoruz.

Açılan pencereden Command Promt’a tıklayıp cmd ekranını açıyoruz.

Daha sonra açılan cmd ekranında sistemimizin kurulu olduğu Windows System32 dizinine gidiyoruz. Dizine girdikten sonra Move Utilman.exe Utilman.exe.backup komutunu yazıyoruz. Hemen ardından Copy cmd. exe Utilman.exe komutunu giriyoruz.

Komutları girdikten sonra cmd ekranını kapatıp Restart butonuna tıklayarak sistemimizi yeniden başlatıyoruz.

Sistemimiz yeniden başladıktan sonra login ekranındayken Windows + U tuşlarına basıp cmd ekranını açıyoruz.

Cmd ekranı açıldıktan sonra Net user administrator <Yeni Şifreniz> komutunu giriyoruz ve unuttuğumuz şifrenin yerine yeni bir şifre belirliyoruz. Ben yeni şifreyi “Test.123*!” olarak giriyorum.

Yeni şifremizi girdikten sonra cmd ekranını kapatıyoruz. Login ekranında yeni oluşturduğumuz şifreyi yazıp Enter tuşuna basıyoruz.

Sonuç olarak yeni şifremiz ile sisteme başarılı bir şekilde giriş yapıyoruz.

Bu makalemde Windows Server 2008 R2 üzerinde unutulan Administrator hesabının şifresini nasıl sıfırlayabileceğimizi anlattım. Umarım faydalı olmuştur. Başka makalelerde görüşmek dileğiyle.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu