Haberler

Intel Bitcoin Madencilik Pazarına Yeni Bir Çiple Girecek

Dev çip üreticisi gelecek ISSCC konferansında yeni “ultra düşük voltaj enerji tasarruflu” çiplerinin sunumunu yapacak.

Intel bu çiplerle bitcoin madencilik pazarına girmeye çalışıyor olabilir. Bonanza madencilik ismindeki çiplerin 23 şubat tarihinde ISSCC konferansında gösterilmesi bekleniyor.

Sunumda ürün için bir çıkış tarihi verilip verilmeyeceği henüz belli değil. Çalışan formatta bir gösterim yapılabilir ya da proje sadece basitçe sunulup geçilebilir.

Bilgisayar çip üretiminin market lideri Intel bu çiplerle Bitmain ve Canaan gibi bitcoin madenciliği üzerine çalışan firmalara rakip olmaya yakın gözüküyor.

Aralık ayında Intel’in Hızlandırılmış Bilgi-işlem Sistemleri ve Grafikleri (AXG) Genel Yöneticisi Raja Koduri, yaptığı bir röportajda kriptopara madenciliğine adanmış bir çip üzerinde çalıştıkları, normal GPU’ların bu işe özel tasarlanmadığı açıklamasında bulunmuştu.

Koduri “GPU’lar grafik işlem, oyunculuk gibi harika işlere imza atıyor. Ama etkin blockchain uygulamalarını çok daha düşük bedele, düşük güç tüketimiyle yapabilmek oldukça kolay çözülebilecek bir problem” açıklamasında bulunmuştu. “Biz de bunun üzerinde çalışıyoruz ve gelecek bir zamanda, umarım çok uzak bir gelecekte değil, bu konu üzerine ilginç bir donanımın tanıtımını yapacağız.”

Intel’in sunum ayrıntıları henüz belirli değil fakat sunumun takip listesinde Intel’e ayırılan saat dikkat “çekici çip sunumu: dijital/ML” olarak belirtiliyor.

Kaynak: nasdaq.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu