Haberler

Cisco, Tarihinin En Büyük Satın Almasını Gerçekleştiriyor: Splunk’a 28 Milyar Dolarlık Dev Yatırım

Cisco, tarihinin en büyük satın alma işlemini duyurarak, siber güvenlik devi Splunk’ı tamamen nakit ödemeyle 28 milyar dolar karşılığında satın alacağını açıkladı.

Splunk, işletmelerin verilerini izlemelerine ve analiz etmelerine, siber saldırı riskini en aza indirmelerine ve teknik sorunları daha hızlı çözmelerine yardımcı olan ileri teknolojisiyle tanınırken, bu duyuru sonrasında Splunk hisseleri %21 arttı. Buna karşılık, Cisco hisseleri %4’lük bir düşüş yaşadı.

Cisco CEO’su Chuck Robbins, yapay zeka (AI) ve Splunk’ün teknolojisinin ağ güvenliğini güçlendirmek için AI’nin gücünü nasıl kullandığına dikkat çekti. Robbins, “Birleşik yeteneklerimiz, tehdit tespitinden yanıtına ve tehdit tahmininden önlenmesine kadar, tüm boyutlardaki organizasyonları daha güvenli ve dayanıklı hale getirmeye yardımcı olacak.” dedi.

Bu devasa satın alma, Cisco’nun yeni genişletilmiş tespit ve yanıt platformunu (XDR), müşterilere 1 Ağustos’ta genel olarak kullanıma sunulan ve Gartner tarafından dokuz yıl üst üste lider olarak kabul edilen Splunk’ın uzun süredir sahip olduğu güvenlik bilgisi ve olay yönetimi platformunu bir araya getirecek. Bu anlaşma, Cisco’nun neredeyse dört on yıllık tarihindeki en büyük işlem olarak kabul ediliyor.

Cisco CEO’su Chuck Robbins, “XDR yeteneğini alırsanız ve onu Splunk’ın getirdiği SIEM yeteneğiyle birleştirirseniz, tüm bu verilerin üzerine AI katladığınızda, tehditleri öngörme ve engelleme fırsatına sahip olduğumuza inanıyoruz” dedi.

Splunk’ın Güvenlik Uygulamasının Getirdikleri

Splunk’ın 3,65 milyar dolarlık gelirinin yarısından fazlasını siber güvenlikten elde ettiği ve CEO Gary Steele’ın Şubat ayında Bilgi Güvenliği Medya Grubu’na (ISMG) verdiği demeçte güvenliğin şirketin en önemli segmenti olduğunu söylediği biliniyor. Splunk, SIEM’in yanı sıra güvenlik orkestrasyonu, otomasyon ve yanıt, kullanıcı davranışı analitiği, güvenlik izleme, olay yönetimi, tehdit avı, içeriden tehdit tespiti ve uyumluluk gibi bir dizi yetenek sunuyor.

“Klasik SIEM dünyası temelde değişti,” diye konuşan Steele, “Gerçekten SOC’un daha verimli hale getirildiği geniş bir yetenek yelpazesi olan bir platform haline geldi.

60 yaşındaki Steele, Splunk CEO’su olarak Nisan 2022’de göreve başlamadan önce yaklaşık iki on yıl boyunca e-posta güvenliği sağlayıcısı Proofpoint’in kurucusu ve CEO’su olarak görev yaptı. Satın alma işlemi kapandıktan sonra Cisco’nun yönetici liderlik ekibine katılacak ve doğrudan Robbins’a rapor verecek.

Kayak: databreachtoday.co.uk

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu