Haberler

Microsoft, Windows 11 İçin Güncelleme Politikası Yayınladı

Microsoft, ön izleme güncelleme politikalarını kurumsal cihazlarda nasıl yükleyeceklerini kontrol etme olanağı sunan yeni Windows 11 politikası duyurdu.

Bu yeni tanıtılan politika, IT yöneticilerine her ay salı yaması sırasında planlanan genel sürümden önce yeni Windows 11 özelliklerinin ve düzeltmelerinin dağıtımını yönetmek için gereken araçları sağlıyor.

Etkinleştirildiğinde, kullanıcılar isteğe bağlı güncellemeleri otomatik olarak almayı seçebilirler, bu güncellemeler Kontrollü Özellik Dağıtımları (CFR’lar) dahil edebilir veya hangi isteğe bağlı güncellemeleri kuracaklarını manuel olarak seçebilirler.

Yeni politika yapılandırılan cihazlarda aşağıdaki seçenekler aktif edilebiliyor.

Automatically receive optional updates (including CFRs)” seçeneğini işaretleyerek en son isteğe bağlı güncellemeleri otomatik olarak alabilirler.

Automatically receive optional updates” seçildiğinde sadece isteğe bağlı kümülatif güncellemeleri otomatik olarak alır.

İsteğe bağlı güncellemeleri almak için “Users can select which optional updates to receive” seçeneğini kullanılabilir.

Kullanıcılar ayrıca “Mevcut olduklarında en son güncellemeleri al” geçişini etkinleştirme seçeneğine sahip; bu, otomatik olarak isteğe bağlı güncellemeleri ve kademeli özellik dağıtımlarını almak için sistemlerini yeniden başlatmalarını gerektirecektir.

Microsoft Program Yöneticisi Anton Fontanov, “Tabii ki, bazı kullanıcılar bu isteğe bağlı güncellemelerin geleneksel yolla cihaza gelmesini bekleyebilirler. Hangi seçeneği seçerlerse seçsinler cihazlarınızın yapılandırdığınız şekilde düzenli güvenlik güncellemelerini alacağından emin olabilirsiniz.” dedi.

Windows 11 cihazları, Windows Sunucusu Güncelleme Hizmetleri (WSUS) veya Windows Update for Business ile yönetilenler için politika aşağıdaki komumda bulunaktadır.

  • Group Policy: /Windows Components/Windows Update/Manage end user experience/Enable optional non-security updates
  • Configuration Service Provider (CSP) Policy: /Policy/Config/Update/AllowOptionalContent

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu