Haberler

Şirketlerde erişim yönetimi siber güvenliğin vazgeçilmezi

İşletmeler için siber güvenlik, yedekleme ve iş sürekliliği çözümleri sunan Stratus Bilişim Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi (PAM) çözümünde küresel bir lider olan senhasegura ile birlikte  bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

07 Mart Perşembe günü Radisson Collection Hotel Vadistanbul’da gerçekleşen etkinlikte senhasegura Satış Direktörü Vinicius Negrisolo, Stratus Bilişim Satış Müdürü Asım Akbal ve İş Geliştirme Yöneticisi Sıla Gürbüz şirketlerde erişim yönetimi ile ilgili olarak Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri katılımcılara aktardı. Teknoloji geliştikçe siber tehditler de yüzey alanını genişletiyor. Bu durum şirketlerin veri ihllaleri ile daha yoğun bir şekilde ilgilenmelerini gerektiriyor. Verizon’un Veri İhlali Araştırmaları Raporu’na göre, ihlallerin yüzde 83’ü kullanıcıların oturum açma bilgilerinin çalınmasından kaynaklanıyor. Saldırıların neredeyse tamamında saldırganlar finansal kazanç elde ediyorlar. Kuruluşların kritik dijital varlıklarını korumalarına yardımcı, yenilikçi Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi çözümlerinin lider üreticisi senhasegura Stratus Bilişim ile birlikte IT yöneticilerine ve dağıtıcılara  yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

senhasegura Satış Direktörü Vinicius Negrisolo kullanıcı hesaplarından kaynaklı sorunlarla başa çıkmanın pek çok yöntemi olsa da belki de en önemlilerinden biri tüm önemli ve yetkili kullanıcıların sistemdeki etkinliklerini yönetmek olduğunu söyledi.  Riskleri en aza indirmek için gerekli izinleri sağlayarak, kısıtlı ayrıcalıklar tanımanıza yardımcı olan Ayrıcalıklı Erişim Yönetiminin (PAM) kurumların ihtiyacı olan çözüm olduğunun altını çizerek PAM çözümlerinin, kurumsal yapılarda kimlik bilgilerinin kötüye kullanımını durdurmaya yardımcı olmasının yanı sıra zor ve karmaşık kontrolleri de merkezi bir şekilde yönetmeni sağlayarak veri ve uyumluluk ihlallerinden korunmaya  da yardımcı olduğunu paylaştı.  Bu kapsamda senhasegura’nın; geniş ürün yelpazesi, kolay kullanımı, hızlı ve güvenilir teknik desteği ve uygun maliyeti ile pazardaki markalar arasında öne çıktığının altını çizdi.  

Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi (PAM), ayrıcalıklı hesapları izleyerek yönetici haklarının kötüye kullanılmasından kaynaklanan harici ve içeriden gelen tehditleri önleyerek iş güvenliğini sağlıyor. PAM kavramı, kullanıcıların sorumluluklarını yerine getirmek için gereken mutlak minumum erişimi aldıkları En Az Ayrıcalık İlkesine dayanıyor. Ayrıcalıklı hesaplara giren ve şirketlerin sistemlerinde yetkisiz erişim sağlayanlar sadece kötü niyetli çalışanlar değil aynı zamanda siber suçlularda olabiliyor. 

Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi çözümünde küresel bir lider olan senhasegura Latin Amerika, Kuzey Amerika, Asya-Pasifik, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da 55’ten fazla ülkede müşterilere hizmet sunuyor. senhasegura PAM çözümü, 150’den fazla katma değerli, güvenilir kanal ortağından oluşan uluslararası bir ağ üzerinden dağıtılırken, Türkiye’de dijital güvenlik dağıtıcısı Stratus Bilişim aracılığıyla da  kurumsal müşterilere erişiyor. 

Stratus Bilişim Sistemleri  Hakkında

İşletmeler için siber güvenlik, yedekleme ve iş sürekliliği çözümleri sunan Stratus Bilişim2000 yılında, dünya çapında tanınan güvenlik,yedekleme ve iş sürekliliği yazılımlarının Türkiye’de bayi kanalı aracılığıyla kurumsal ve bireysel kullanıcılara ulaştırılması amacıyla kuruldu. 55 kişilik satış, teknik ve idari personeli ile Türkiye, Kuzey Kıbrıs ve Azerbaycan’da hizmet veren Stratus Bilişim Türkiye’de ve dünyada sektörünün lideri pek çok firma ile iş ortaklığı içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu