Haberler

M2 Ultra Çipli 2. Nesil Mac Pro Tanıtıldı

Teknoloji devi Apple, Worldwide Developer Conference (WWDC) 2023 etkinliği düzenliyor. Saat 20.00’da başlayan etkinliğin öne çıkan tanıtımlarından biri de M2 Ultra çipten güç alan 2. nesil Mac Pro oldu. Yeni Mac Pro özellikleri ve fiyatı içeriğimizde.

M2 Ultra Çipli 2. Nesil Mac Pro

Akıllı telefon, aksesuar ve dizüstü bilgisayar pazarında önemli markalardan biri olan Apple, masaüstü bilgisayarlar pazarında da güçlü çözümlere sahip. En son 2019 yılında düzenlenen WWDC 2019 etkinliğinde Mac Pro modelini tanıtan şirket, bu akşam düzenlenen WWDC 2023 etkinliğinde M2 Ultra çipten güç alan yeni Mac Pro’yu tanıttı.  

2. nesil M2 Pro özellikleri ve fiyatı

Apple’ın masaüstü cihazlarına M serisi silikonlarını ne zaman getireceği uzun zamandır merak ediliyordu. 4 yıllık aranın ardından beklenen oldu ve Apple M2 Ultra çipe sahip Mac Pro tanıtıldı. Yeni modelle birlikte bütün Mac Pro modellerinde M2 Ultra çip varsayılan olarak sunulmaya başlanacak. Tasarım olarak 1. nesil ile aynı şekilde rende tasarımlı metal cepheye sahip olan 2. nesil Mac Pro, maksimum 76 çekirdekli GPU ve 192 GB RAM bellekle yapılandırılabilecek.

7 tane Afterburner kartı ile gelen M2 Pro 2023, 8K Pro Res ile 22 adet akış sağlayabiliyor. 6 adet PCIe Gen 4 slotu, 8 adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası ve İki adet HDMI noktası bulunan cihaz 6 adet Pro Display XDR ekrana çıkış verebiliyor.

2. nesil Mac Pro fiyatı Avrupa pazarında 6999$ başlangıç fiyatıyla satışa çıkartılacak. Önümüzdeki hafta itibari ile piyasaya sürülmesi beklenen M2 Ultra çipli yeni Mac Pro’nun Türkiye fiyatı ise gece saatlerinde netleşecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu