Haberler

Microsoft AI PC ve Recall: Kullanıcıların Mahremiyet Korkuları Üzerine Derinleşen Kargaşa?

Microsoft’un tanıttığı “Copilot+PC” teknoloji topluluğunda önemli tartışmalara yol açtı. Yapay zeka desteği ve yardımcı pilot özelliklerinin entegrasyonu ile yeni bir çağın habercisi olarak tanıtılan bu yenilik, hızla ilgi odağı haline geldi.

“Recall” fonksiyonunun tanıtılması, tartışmaların ateşine bir odun daha attı. Kullanıcının ekran görüntüleri yakalamasını ve veriyi analiz etmesini sağlayan bir özellik olarak pazarlanan bu fonksiyon, gizlilik ve güvenlik konularında ciddi endişelere neden oldu.

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın Recall’in yerel olarak çalıştığını ve kullanıcı gizliliğine saygı gösterdiğini garanti etmesine rağmen edişeler devam etmekted. Eleştirmenler, her beş saniyede bir ekran görüntülerinin sürekli olarak yakalanması ve varsayılan etkinleştirme ayarlarıyla birlikte bu durum rahatsız.

Recall’in bir güvenlik felaketine dönüşme potansiyeli, uzmanların, saldırganların hassas kullanıcı verilerine erişimini sağlamak için kullanılması konusunda uyarıda bulunmalarıyla önemli bir endişe konusu olmuş durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu