Forum

Microsoft LYNC 2013...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Microsoft LYNC 2013'ü santral olarak yapılandırmak hk.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
543 Görüntüleme
(@omerkorkmaz)
Gönderiler: 134
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Şirketimizde Alcatel Omni santral kullanıyoruz.Belli sayıda dış hattımız var , iç abone sayımızıda 40-50. LYNC 2013 ürününü santral olarak yapılandırıp , Alcatel santrali devreden çıkartabilirmiyim? GSM,Şehirlerarası,Cep görüşmelerinide VOIP üzerinden bir ses sağlayıcı tarafından hizmet olarak görüşebilirmiyim? LYNC 2013'te resepsiyon modülü yada santralist görevini yapan arkadaşlar için çağrı aktarma,çağrı bekletme gibi fonsiyonlar varmı ? instant messaging ile ses görüşmelerini LYNC 2013 client ile gerçekleştirebilirmiyim? Ve bu projeyi gerçekleştirmek karlılık açısından nasıl bir yarar sağlayacaktır ? HA yapısını nasıl kurabilirim ? Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

 
Gönderildi : 04/03/2014 17:02

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhabalar,

Yazdığınız herşey yapılabilir ancak birkaç cümle ile özetlenebilecek yapılar değil. Bu nedenle profesyonel bir danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederim.

Ben gerek ülke çapında gerekse yurtdışında büyük ölçekte ki şirketlere lync enterprise voice projeleri yapıyorum. 

Çok kısa özetlemeye çalışayım: 

1. Kullandığınız santral'ın büyük ihtimal ile lync ile uyumu vardır ancak santral i komple devreden çıkarıp lync i santral olarak kullanmak istiyorsanız mutlaka bir pstn gateway cihazına ihtiyacınız olacak. Telekom'dan gelen ses paketlerini lync e gönderip lync'den alacak.

 2. Mobile PBX çıkışlarda kullandığınız FCT cihazlarınız varsa, mevcut gateway lync'den aldığı rule lar ile FCT cihazına isteğinizi gönderecektir. dolayısıyla ayrı bir voip hizmeti almanız gerekmez. FCT yoksa ilgili GSM operatörlerinden temin edebilirsiniz.

3. Lync 2013 de Lync Web App vardır, Ancak daha kapsamlı, genel de santral in kullandığı Lync Attendant yazılımını kurabilirsiniz. çağrı bekletme, iletme gibi klasik santral fonksiyonları barındırır. Görünüş itibariyle lync client'a benzer.

4. Lync client ile tıp ki lync phone ile yapar gibi ses / video görüşmeleri yapabilirsiniz.

5. HA yapısını hem administration tarafında hem voice tarafında kurabilirsiniz. Bunun için en az 1 SBS ve Lync 2013 gereklidir. İsmi site resiliency'dir. Bu senaryo gerçekleştiğinde enterprise voice feature'ları kullanılabililr.

Lync Enterprise Voice sistemini kurmak elbette ciddi bir yatırım demek ve uzun vadede karlılık sağlayacaktır. Mobil cihazlarınıza kuracağınız lync 2013 ile masa telefonunu kullanır gibi aramaları internet üzerinden gerçekleştiriyor olacaksınız. Bunun yanı sıra video araması da yapacaksınız.

Ancak ciddi bir yatırımdır, mutlaka danışmanlık almanızı öneririm.

 
Gönderildi : 06/03/2014 19:12

Paylaş: