Haberler

Windows 10 1903 Yama Paketindeki Arama Hatası

Microsoft’ un geçen ay yayınladığı Win10 1903 paketinde hataların olduğu yavaş yavaş görmeye başladık. Hataların en başında KB4515384 yamasının doğurduğu sorunları görebiliyoruz

Geçen ay yayınlanan bu pakette SearchUI (Arama) hatası olduğunu zaten biliyorduk. Hata ile ilgili şikayetler yama paketinin yayınlanmasından birkaç saat sonra tweeter’ dan duyulmaya başlanmıştı.

Sadece bu hata Microsoft’ un 4 gününü aldı fakat yayınlanan son pakette düzeltme tam anlamı ile sorunu çözmüş değil.

Toplu güncelleştirme yayınlandıktan sonra yapılan açıklamada resmi kaynaklardan “Benzer Profile Sahip Hata” olarak tanımlandı. Yani SearchUI.exe’ si birkaç kullanıcı için yüksek CPU kullanımına sebep oldu ve biz sorunu gidereceğiz açıklaması geldi. Bu sorun sadece Windows üzerinden web için arama yaptığımızda karşımıza çıkıyor, klasör veya dosya aramalarında şu anlık böyle bir problem söz konusu değil dendi. Tabiki işin boyutunun daha yüksek olduğunu pek çoğumuz yaşayarak gördük.

Özellikle kontrol ettiğimizde ise arama kutusuna “IndyPilot80” yazdığımızda ekranın siyah olduğunu ve arama kutusunun donduğunu görüyoruz. Bu olayı raporlayan Mayank Parmar, hatanın ekran görüntüsünü alıp bunu raporladı.

Daha sonrasında Microsoft 2 saat içerisinde sayfasını güncelledi ve gerekli uyarıları ekledi. Bilgi tam olarak şöyle idi;

“Bazı kullanıcılar başlat menüsü ve windows araması ile ilgili sorunlar yaşıyor. Konuyu araştırıyoruz ve gerekli bilgileri edindiğimizde güncelleme yapacağız.”

Birçok kullanıcının yorumu ise geçen ayki hata ile benzer bir hata olduğu ve bu yüzden web üzerindeki arama kutusunu kullanılmaz hale getirdiğini savunuyor. Yeni bir güncelleme gelirse hepimiz yaşayıp göreceğiz.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bende Bazı PC leri Windows 10 1903 Sürümüne Güncellemiş Fakat dediğiniz gibi inanılmaz bir CPU Kullanımının olduğunu gözlemlemiştim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu