Haberler

Epic Games, Google’a Tekelci ve Rekabet Dışı Uygulamalar Nedeniyle Dava Açıyor

Firma, Fortnite’ın Google Play Store’dan kaldırılmasından ve benzer sebeplerle Apple’a dava açılmasından saatler sonra, tekelci ve rekabete dayalı sisteme aykırı tutum nedeniyle Google ile davalık olmak üzere. Epic Games, Google’ın antitröst davranışı olduğunu savunuyor. Ayrıca Android’in açık ekosistem yapısını engelliyor ve tüketicinin seçimini ortadan kaldırdığını belirtiyor.

Epic Games, şikâyetinde, hem Sherman yasasını hem de Cartwright yasasını ihlalde bulunan rekabet karşıtı politikaların, Google’ın bir tekel oluşturmasına ve teknik engelleri kullanarak uygulamaların dağıtımında rekabeti bastırdığını söylüyor.

Oyun devi, Google’ı esasen iki suçlamayla mahkemeye çıkarıyor; İkincisi ise, Android uygulamalarının nasıl dağıtıldığı ve Fortnite gibi bir oyunun her satın alma işleminin %30’unu azaltmasını sağlayan Play Store dijital ürün vergisi. Dava, Apple’a açılan davayla büyük ölçüde aynı ve en büyük iki mobil platforma karşı yürüttüğü kampanyanın son bölümü.

Epic Games,”Google’ın rekabete karşı davranışı olmasa, Android ekosistemi açık rekabet vaadini yerine getirerek kullanıcılarına ve geliştiricilerine daha da fazla yenilik, önemli ölçüde düşük fiyatlar ve ödeme işlemcisi seçenekleri sunan uygulama mağazasını sağlayabilir” dedi.

Bununla birlikte, Epic Games’in kendi mağazası üzerinden Fortnite hala yüklenebilir durumda. Bakalım bu dev firmaların mahkeme sonucu ne çıkacak ve bizleri neler bekliyor…

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu