Haberler

Exchange Server ’da Zero Day Açığı Tespit Edildi

Microsoft Patch Thursday olarak bilinen her ayın ikinci haftası salı günü yayınlanan güvenlik güncelleştirmeleri ve düzeltileri içeren güncelleştirmeler yayınlar.

Bir güvenlik araştırmacısı tüm Exchange Server sürümlerini etkileyen sıfır günlük ( zero-day ) keşfettiğini açıkladı. Zafiyet uzaktan kod çalıştırmaya izin veriyor.

Microsoft başta belirttiğimiz gibi bu ay yayınlanan Patch Thursday güncelleştirmelerinde zafiyetin kapatıldığını belirtti.


Zafiyet CVE-2020-0688 kodu ile talip edilirken saldırganların zafiyeti kullanarak uzaktan kod çalıştırmaya ( Remote Code Execution ) olanak saldığı belirtiliyor.

Microsoft ” memory corruption vulnerability ” olarak nitelendirdiği güvenlik açığı, zafiyet barındıran sisteme özel hazırlanmış mail göndermek suretiyle istismar edilebiliyor.

Zafiyet Exchange Server üzerindeki Exchange Control Panel (ECP) üzerinde bulunuyor. Microsoft zafiyetin giderilmesi için güncellemelerin hızlı bir şekilde yapılmasını tavsiye ediyor.

Son olarak zafiyetin nasıl istismar edildiği gösteren bir video da paylaşılmış, sistemlerinizi koruma amacı ile videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Kaynak

Link

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Merhabalar,

    peki bu açık exchange 2013 için cu23 geçenlerde meydana gelen bir açık mı?Yoksa exc2013 temelinde olan bir açık mı?cu23’e sahip olmayanlar bunu geçmesede olur mu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu