Haberler

Rusya, Depoloma Krizi İle Karşı Karşıya

Bulut sağlayıcılarının ülkeden çekilmesinin ardından Rusya kritik depolama kriziyle karşı karşıya kaldı ve Rusya’da veri depolama alanlarının bitmesine yalnızca iki ay kaldı. Rus hükümeti, depolama sorununu çözmek için, mevcut tüm yerel veri depolamasını kiralamaktan, ülke dışına çıkan işletmelerin geride bıraktığı BT kaynaklarına el koymaya kadar çeşitli çözümleri araştırıyor.

Örneğin, Rus mobil operatörü MegaFon’un yerel kaynaklı depolama kapasitesi ihtiyaçları beş kat, arttı ve sadece bir hafta içinde %20 daha fazla depolama kaynağı aramak zorunda kaldı. Geçen hafta, Dijital Kalkınma Bakanlığı  Yarovaya Yasasını (2016), telekom operatörlerinin terörle mücadele gözetimi amacıyla depolama kapasitesi tahsislerini yıllık %15 artırma zorunluluğunu askıya alacak şekilde değiştirdi. Yer açabilecek başka önlemde ISS’lerin medya akış hizmetlerinden ve değerli kaynakları tüketen diğer çevrimiçi eğlence platformlarından vazgeçmesini talep etmek olacak. Üçüncüsü, mevcut tüm depolamayı yerel veri işleme merkezlerinden satın alma seçeneği var. Ancak bu, hizmet ve içerik eklemek için ek depolamaya ihtiyaç duyan eğlence sağlayıcıları için daha fazla soruna yol açacak. Rusya ayrıca, Rusya’dan ayrılan şirketlerin geride bıraktığı sunucular ve depolama alanlarını ele geçirmeyi ve bunları kamu altyapısına entegre etmeyi düşünüyor.

Son seçenek, Çinli bulut hizmeti sağlayıcılarından ve sistem satıcılarından yararlanmak olacak, ancak bu ancak şu anda bu da tam netleşmiş değil çünki Çin’li şirketlerin Rus’ya ya yerdim etmek konusunda çok da istekli olmadıkları biliniyor. Son olarak Huawei’nin Rusya’ya ekipman satışlarını 26 Mart 2022’ye kadar askıya aldığını açıklamıştı ancak ABD’nin Çin’li şirketlere uyguladıkları ambargo bu kararlarında belki vazgeçirebilir.

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu