Haberler

Microsoft, Office LTSC 2021’i Windows ve Mac İçin Kullanıma Sundu

Microsoft, windows ve macOS için Office LTSC’yi (Uzun Süreli Hizmet Kanalı) kullanıma sunmaya başladı. Office LTSC 2021, özellik güncellemelerinin yıllarca yüklenemediği, düzenlemeye tabi cihazları çalıştıran kuruluşlar, internet bağlantısı olmayan cihazlar ve uzun süreli hizmet kanalı gerektiren özel sistemler için özel olarak tasarlanmış bir office sürümü.

 Microsoft 365 Kurumsal Başkan Yardımcısı Jared Spataro yaptığı açıklamada “Bu kalıcı office ürünü, “tek seferlik satın alma” modeli kapsamında ve önceki sürümler için ödenen fiyatla (örneğin, Office 2019) satın alınabilir, Office 2021, genel olarak 5 Ekim 2021’de sunulacak” dedi. 5 Ekim ayrıca windows 11 için lansman tarihi.

Bugünden itibaren Office LTSC, windows cihazları için aşağıdaki toplu lisanslı office ürünleriyle tıkla-çalıştır yükleme teknolojisi kullanılarak kurumsal ortamlarda dağıtılabilir:

  • Office LTSC Professional Plus 2021
  • Office LTSC Standard 2021
  • Project Professional 2021
  • Project Standard 2021
  • Visio LTSC Professional 2021
  • Visio LTSC Standard 2021

MacOS cihazlarda toplu lisansa sahip müşteriler, Mac için office dağıtım kılavuzunda ayrıntılı olarak açıklanan adımları kullanarak Mac 2021 için Office LTSC Standard’ı dağıtabilir.

Beş yıllık destek, uzatılmış destek seçeneği yok

Office LTSC, Microsoft’un Şubat ayında duyurulduğu üzere Windows 10 ve Office için LTSC yaşam döngülerini 10 yıldan 5 yıla düşürmesinin ardından beş yıllık genel destek ile birlikte geliyor. Beş yıllık ana destek sona erdikten sonra bu ürünler için genişletilmiş destek seçeneği olmayacak.

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu