Haberler

Twitch Partnerleri Artık Farklı Yerlerde Yayın Açabilecek!

Popüler canlı yayın platformu Twitch, partnerleri hakkında olan yeni politikalarını yayınladı. Firma artık partnerlerinin farklı platformlarda da canlı yayın yapmasına izin verecek.

Dünya’da en çok kullanılan canlı yayın platformlarından Twitch, yeni açıklamalarıyla gündeme geldi. Şirket, bugüne kadar sert politikalarını partnerlerine uyguluyor ve kurallarında oldukça dikkatli davranmaya çalışıyordu. Bunlardan bir tanesi olan şey ise partnerlerin farklı platformlarda yayın yapamama konusuydu. Bu şekilde davranan yayıncılar ihlal yiyor, belirli bir müddet cezalandırılıyordu. Yeni gelen politikada ise bu sistem tamamen kalkarak herkesin dilediği yerde yayın yapmasına izin verilecek.

Twitch, İnstagram ve TikTok’ta Eş Zamanlı Yayınlara İzin Verecek!

Amazon tarafından satın alındıktan sonra belirli kurallar getirilen platform, o günden bu yana bütün partnerlerini desteklemeye devam ediyor. Bugün getirilen yeni sistem ile birlikte web tabanlı sistemler için partnerler yayın açamayacak fakat İnstagram ve TikTok tarzındaki eş zamanlı açılabilecek her türlü yayın türüne izin verileceği söylendi. Özellikle dikkat çeken açıklamalar yapan şirket, YouTube ve Facebook tarafında canlı yayın konusuna belirli kısıtlamalar dahilinde izin verecek.

Platform verdiği kararlar hakkındaki açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: ‘’Partner ve İştirakler diğer platformlarda da canlı içerik yayınlayabilirler. Yani, artık topluluğunuzu daha da geliştirmek için platform dışı özellik ve olanakları daha geniş bir esneklikle keşfedip kullanabilirsiniz. Twitch’teki yayınınız sona erdikten sonra isterseniz hiç beklemeden başka platformda yayına girebilirsiniz. Twitch ile aynı anda diğer platformlarda da yayın (eş zamanlı yayın) yapabilir miyim? YouTube ve Facebook gibi uzun süreli yayını destekleyen web tabanlı, Twitch benzeri servislerde eş zamanlı yayına izin vermiyoruz. Zira aynı anda iki yayına bağlanmanın yayıncı performansını ve izleyici deneyimini eksiltebileceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte, çoğu yayıncımızın topluluğunu büyütmek için diğer servisleri de kullanmak istediklerini biliyoruz. Bu nedenle, TikTok veya Instagram Live gibi kısa süreli mobil servislerde eş zamanlı yayına izin veriyoruz.” dedi.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu