Windows Server

Group Policy İle Outlook’a Safe Sender Ekleme

Merhaba, bu makalede outlook masaüstü uygulamasına “safe sender” ekleme işlemlerinden bahsedeceğiz. Bazı dumlarda gönderilen e-spotalarınız güvenilir bir kaynaktan gelse bile spam olarak algılanabilir ve düzgün bir şekilde görüntülenmeyebilir. Bu gibi durumlarda Outlook masaüstü uygulaması üzerinde gönderici adreslerini “Safe Senders“‘e ekleyerek bu sorun aşabilir siniz.

Bu işlemi toplu olarak bir den çok kullanıcıya uygulamak için group policy’leri kullanıyoruz. Bu makalede group policy ile bu işlemin nasıl yapılacağını inceleyeceğiz.

Bu işlem için ilk olarak Office admx dosyalarına ihtiyacımız var. Bu adresten indiriyoruz. https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=49030

İndirdiğimiz “.exe“‘i çalıştırarak içeriğini bir klasöre çıkarıyoruz.

Şimdi bu Admx dosyalarını DC üzerindeki policy’lerimize aktarmamız gerekiyor.

Bunun için ilk olarak policy’leriniz nerede ise o konuma gidip ilk olarak admx ve sonrasında adml dosyalarını kopyalıyoruz.

Policy’ler hazır olduktan sonra safe sender olarak ekleyeceğimiz adreslere geliyor. Yine bunu aşağıdaki gibi bir konuma “.txt” file olarak eklemeniz gerekiyor. Ben bu uyugulamada “sysvol\sonkoy.local\scripts” konumun altına “Outlook” adında bir klasör açtım ve içerisinine aşağıda görüldüğü gibi “safesenderlist.txt” adında bir “.txt” file oluşturdum içerisine “@cozumpark.com” adresini ekledim böylece “cozumpark.com” adresinden gelen epostalar sorunsuz Outlook masaüstü uygulamasında görüntülenebilecek.

Ön hazırlıklarımız tamamlandı. Sonrasında aşağıdaki görüldüğü gibi yeni bir policy oluşturuyorum ve “Configuration>Policies>Administrative Templates>Microsoft Office Outlook {{version}} > Options > Preferences > Junk Email” konumuna gidiyorum.

Burada, “Specify path to Safe Senders list” ögesini editliyorum ve oluşturduğum “safesenderlist.txt” konumunu gösteriyorum. Burada dikkat etmeniz gereken konumun “\\” ile başlamış olmasıdır.” benim örneğimde “\\sonkoy.local\scripts\Outlook\safesenderlist.txt” path’i ekliyorum.

Sadece “Specify path to Safe Senders list” ögesini düzenlemek bu işlem için yeterli değil aynı zamanda bir registry ayarına ihtiyacımız bulunmakta. Bunun için aynı policy içerisinde aşağıdak görüldüğü gibi registry key ekliyoruz.

Benim örneğimde Key Path “SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Options\Mail” ve değeri aşağıdaki gibidir.

Bu işlemlerin ardından her şey hazır hale geliyor. Artık oluşturduğunuz GPO’u istediğiniz konuma uygulamayabilir siniz. Faydalı olması dileği ile kolaylıklar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu