Forum

Neden EXC 2003'ten ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Neden EXC 2003'ten 2007'ye geçmeliyim?

12 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
441 Görüntüleme
(@discharge)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;


 Bildiğiniz gibi çoğu sistem yöneticisi durup dururken hali hazırdaki sistemi kurcalamak yükseltmek yada onunla oyalanmak istemez.Tabii konu e-posta sunucusu olunca durum biraz daha farklılaşıyor.


 Sistem yöneticisinin çalışan bir sistemi, patronunsa sorunsuz çalışan mailleri var.Durum bu haldeyken, her iki taraf içinde Exc 2003'ten Exc 2007'ye geçisin önemi nedir?Neden geçiş yapmlıyız sorusunu cevaplayan herkese teşekkürler 🙂

 
Gönderildi : 13/05/2009 14:08

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,


Exchange 2003 size yetiyor mu? Eğer yetiyorsa benim görüşüm geçmeyin çünkü geçtiğinizde size artı bir değer getirmeyecektir. Eğer exchange 2003'de şu nu yapamıyorum bunu yapamıyor derseniz exchange 2007'de yapılıyor mu bakın yapılabiliyorsa geçmeyi düşünün.


Geçip geçmemek sizin firmanızın mail sunucusunu hangi amaçlar için kullandığına göre değişir.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 13/05/2009 14:14

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Ayrıca aşağıdaki linkler size fikir verebilir

Ex2007'ye yükseltmek için en iyi 10 neden: http://www.microsoft.com/turkiye/exchange/evaluation/topreasons.mspx

Ex2000,2003,2007 karşılaştırması: http://www.microsoft.com/turkiye/exchange/evaluation/features/ex_compare.mspx

 

 
Gönderildi : 13/05/2009 15:10

(@cemengin)
Gönderiler: 923
Noble Member
 

hocam exchange 2003 varsa çalısıyorsa sorun yoksa hiç gerek yok anlamsız başına bela bile alırsın exchange 2007 ye gecersen :))))) şaka biryana kasarsın yani ama eger sorun varsa hanı sıkıntı yapıyorsa derimki yeniden kurucağına exchange 2007 ye gec derim ama durup dururken gecis yapma bir fark yok

 
Gönderildi : 13/05/2009 18:51

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhabalar,

Firmalar neden Exchange 2007 ye geçmeliler? Firmaya sağladığı yararlar nelerdir? konulu bir webcast tarafımdan geçen hafta verildi. Bu haftasonu verdiğim webcast portalımızda yayınlanacaktır izleyip kafanızda ki sorulara cevap bulabilirsiniz.

 
Gönderildi : 13/05/2009 20:01

(@discharge)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Serhat bey verdiğiniz bilgiler ve özellikle karşılaştırma tablosu için teşekkürler..

 
Gönderildi : 23/09/2009 18:21

(@discharge)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Buğra bey ilgili videoya ulaştım, en kısa zamanda izleyeceğim, teşekkürler..


 

 
Gönderildi : 23/09/2009 18:26

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


artık neden Exchange Server 2010'a geçmeliyim sorusunu sormamız gerekiyor :))


işte cevapları ; (Onur Görür - Microsoft Türkiye)



Exchange 2010? İşte terfi için nedenler



Exchange Server 2010 daha önce de duyurduğumuz gibi bu senenin sonunda doğru yayınlanacak. Şu anda beta aşamasında olan Exchange 2010 hakkında bazı kritik yenilikleri sizlerle paylaşmak istedim.  Yeni Exchange hakkında daha fazla bilgi için http://www.microsoft.com/exchange/2010/  bağlantısını inceleyebilir, yine aynı adresten beta sürümüne ulaşabilirsiniz. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.


Kurulum Esnekliği – Exchange Server hem kurum içerisindeki veri merkezinde kurulan bir yazılım olarak, hem de barındırılan bir hizmet olarak kullanılabilir; bu şekilde sizin için en doğru kurulum planını tercih etme özgürlüğüne de sahip olursunuz.


Sürekli Erişilebilirlik – Yüksek erişilebilirlik ve olağanüstü durum kurtarma konusunda daha basit bir yaklaşım sunan Exchange Server 2010, daha üstün seviyelerde güvenilirlik sağlayarak, iş sürekliliği elde etmenize yardımcı olmaktadır. Bu yatırımlar şunları sağlayacaktır:


● Kurumsal ölçekte yedekleme için yüksek maliyetli ve karmaşık çözümlere duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmak.


● Posta kutusu veritabanı replikasyonu ve yük devretme süreçlerinin, coğrafi olarak dağıtık veri merkezleri dahilinde yahut iki sunucu olarak yürütülmesinin otomatik hale getirilmesi.


● Her bir posta kutusu veritabanında 16’ya kadar Exchange yönetimli kopyanın hızlı geri alınabilmesi ve bu kopyaların erişilebilirliklerinin muhafaza edilmesi.


● Posta kutusu hareketleri sırasında daha az kullanıcı kesintisinin yaşanması; böylelikle geçiş ve bakım etkinliklerini programınız doğrultusunda devam ettirebilirsiniz.


● İleti akışını kullanılabilir diğer bir yol üzerinden, akıllı bir biçimde yeniden yönlendirmek üzere tasarlanmış yeni dahili yedeklilik yetkinlikleri sayesinde Transport Server yükseltmeleri ve aksamalarından dolayı e-postaların kaybolmasını engeller.


 


Basitleştirilmiş Yönetim – Yeni otomatik hizmet yetenekleri yardımıyla kullanıcılar, sık yürüttükleri görevlerini yardım masasından destek almak zorunda kalmadan sürdürebilecekler. Bu işlevsellik sayesinde aşağıdakileri yapabileceksiniz:


● Kullanıcılar BT desteği almadan irtibat bilgilerini güncelleyebilecek, “e-posta iletildi” bilgilerini takip edebilecekler.


● Günlük yardım masası görevlerine yönelik kullanımı kolay, Web tabanlı bir arabirim sunuluyor.


● Yeni Exchange Rol tabanlı erişim denetimi modelinin kullanılması sayesinde uzman kullanıcılar, yönetici kontrolüne (uyumluluk yetkililerine posta kutusu arama yeteneği vermek gibi) ihtiyaç duymadan özel görevler yürütebilecekler.


 


Her Yerden Erişim – Exchange Server 2010, tüm iletişimlere tek bir konumdan erişim olanağı tanırken, aynı zamanda kullanıcılarınızın posta kutularındaki iletilere kolayca ulaşmalarını ve bu iletiler arasında öncelik sırası belirlemelerini sağlar.


● E-posta, sesli posta, anlık ileti sistemi ve metin ileti sistemini bir arada sunar; kullanıcılar diledikleri iletişim yöntemini tercih edebilirler.


● Hemen hemen her “smartphone” için destek; buna Windows Mobile telefonlar için Microsoft Office Outlook Mobile deneyimi dahil.


● Kullanıcıya masaüstü, web ve mobil cihazlar dahilinde zengin bir Outlook deneyimi sunuluyor; buna Apple Safari ve Mozilla Firefox gibi tarayıcılar için OWA desteği dahil.


Etkin Birlikte Çalışma – Sağladığı yeni özelliklerle Exchange Server 2010, kullanıcıların hem kendi aralarında, hem de iş ortaklarıyla birlikte çalışmalarını çok daha kolay hale getiriyor. Kullanıcılarınız şunları elde ediyor olacak:


● Boşta/kullanılan bilgilerin hızlı ve kolay toplantı planlama amacıyla harici ortaklarla paylaşılması; paylaşmak istenen her ayrıntı düzeyinde kontrol olanağı tanıyarak kullanıcı gizliliğine saygı duyulması.


● Gönder tuşuna basılmadan önce MailTips ile kullanıcı, iletinin gönderilememesine ya da yanlış gönderilmesine yol açabilecek ayrıntılar konusunda bilgilendiriliyor. Örnek: “Alıcının e-posta kutusu dolu.”, “Alıcı şu anda ofis dışında”…


● Geliştirilmiş diyalog görünümü sayesinde, gelen kutusu içerisinde dolaşmak çok daha kolay hale geliyor; iletişim kuran taraflar arasındaki doğal diyalog akışına dayalı olarak ileti dizileri otomatik organize ediliyor.


Geliştirilmiş Sesli Posta – Exchange Server 2010 sayesinde kullanıcı gelen kutusundan sesli posta alabiliyor, bu iletileri aynı yazılı ileti düzenledikleri şekilde düzenleyebiliyor. Bunlara ek olarak kurumunuz, yeni bir sistem olarak sesli posta platformunun, ya da sesli posta platformu konsolidasyonunun getireceği maliyet avantajlarından faydalanmanın yanında, aşağıda sıralanan özelliklere de sahip olacak:


● Kullanıcıların sesli mesaj dosyasını çalmalarını gerektirmeden, sesli mesajı metine dönüştüren Voice Mail Preview sesli posta iletileri. (yalnızca İngilizce dilde bırakılan mesajlar)


● Telefonla arayanlar için kişiselleştirilebilir menü setleri oluşturabilme. – Kişisel IVR!


● Arayan Kimliği (Caller ID) ve irtibat bilgileri sınıflarında, arayanlar için birey ya da grup bazında Çağrı Yanıtlama Kuralları (Call Answering Rules) oluşturabilme.


● Kullanıcı için Outlook Voice Access yoluyla tüm gelen kutusuna 30 dilde telefon tabanlı erişim.


Saklama ve Arşivleme – Exchange Server 2010, uyum ve keşif sorunlarını giderme konusunda yardımcı olacak yeni, entegre bir e-posta arşivleme işlevselliği sunuyor. Bu yeni özellikler sayesinde aşağıdakileri yapabiliyor olacaksınız:


● Yönetimi zor PST’lerin (Outlook Veri Dosyası) etkili denetim ve hukuki keşif sağlayacak biçimde PC’lerden yeniden Exchange’e aktarılması.


● Bireysel e-posta iletileri veya klasörlerine uygulanabilen yeni Saklama İlkeleri (Retention Policies) ile e-posta sınıflandırması daha basit hale geliyor.


● Posta kutuları arasındaki aramaların, kullanımı kolay, Web tabanlı bir arabirim yoluyla yürütülmesi ya da bunların, hedeflenen aramaları yürütecek olan yetkili İK, hukuk ve uyum görevlilerine atanması.


Bilgi Koruması ve Denetimi – Bilgi Koruma ve Denetimi desteğini genişleten Exchange Server 2010 kapsamında, hassas ya da uygunsuz içerikli e-postaların özel gönderen, alıcı adları ve diğer anahtar sözcük niteliklerine göre şifrelenmesi, değiştirilmesi ve şifrelenmesi ya da engelleme yapılması şimdi çok daha kolay. Aşağıdaki ayrıcalıkları elde ediyor olacaksınız:


● Exchange 2010 ve Active Directory® Rights Management Services (AD RMS)’in bir araya getirilmesi, böylelikle siz ve kullanıcılarınızın Information Rights Management (IRM) koruması uygulayarak, bir ileti dahilindeki bilgilerin kullanımını ve bu içeriğe erişimi otomatik olarak sınırlandırması.


● Kurum platformları dahilinde AD RMS bulunmasa bile, iş ortakları ve belirli kullanıcılar için, IRM korumalı iletileri okuma ve bu iletileri yanıtlama yetkisi atayabilmek.


● Yöneticilerin iletileri incelemelerine; iletimi kendi isteklerine göre onaylamalarına ya da engellemelerine izin vermek.


Exchange Server 2007'ye neden geçmeliyim sorusuna gelince ;

 

 

27 Ocak

Exchange Server 2007: Birinci Sınıf Mesajlaşma



Telefonun sağladığı iletişim hızını, kağıt üzerindeki mektubun kalıcılığı ile birleştiren e-posta son yıllarda hem telefonun hem de mektubun yerini almış durumda. E-postanın kurumlar için her geçen gün daha da vazgeçilmez bir iletişim aracı haline gelmesi, mesajlaşma sistemlerinin de kurum içerisindeki kritikliğini artırıyor.

Sizin kullandığınız mesajlaşma çözümü çalışanlarınızın ihtiyaçlarına cevap veriyor mu?

Bu soruya cevap vermek için
Exchange Server 2007’nin sağladığı aşağıdaki 5 önemli faydayı inceleyerek bir değerlendirme yapabilirsiniz.

1) Yüksek Erişilebilirlik: Kurumlarda neredeyse hiç bir şey, bir e-posta sisteminin çökmesi kadar hızlı bir şekilde panik havası yaşattırmıyor. Bu nedenle mesajlaşma sistemlerindeki en önemli unsur yüksek erişilebilirlik. Exchange Server 2007’nin sunduğu
yeni yüksek erişilebilirlik seçenekleri ile kurumunuzun ölçeği ne olursa olsun uygun maliyetler ile mesajlaşma sunucunuzun sürekli ayakta kalmasını sağlayabilir ve çalışanlarınıza kesintisiz hizmet verebilirsiniz.

2) Dahili Koruma: İlk istenmeyen (spam) mesaj 1978 yılında
Gary Thuerk tarafından 600 kişiye gönderilmişti. 2008 yılı verilerine göre dünya üzerinde günde ortalama 100 milyar istenmeyen mesaj gönderiliyor. Günümüzde bir mesajlaşma çözümünün, çalışanların işlerine odaklanmalarını sağlaması, spam ve virüslerden arındırılmış bir e-posta hizmeti sunması vazgeçilmez önem taşıyor. Exchange Server 2007, birtakım güncel tehditleri, işinizi ve çalışanlarınızı etkilemeden önce durdurmayı amaçlayan, dahili virüs ve spam koruması hizmeti sunar.

3) Her Yerden, Her Cihazdan Erişim: Bağımsız araştırma kuruluşu IDC’ye göre 2009 yılında dünya üzerindeki çalışanların % 25’i mobil çalışanlardan oluşacak. Amerika’da ise bu oran % 70’lere varıyor. Sizin saha çalışanlarınızın da mobil telefonlarından, dışarıdaki veya evlerinde bilgisayarlarından e-postalarına erişmeleri gerekiyorsa, Exchange Server 2007 tüm mesajlarını hiçbir ek yatırıma ihtiyaç duymadan anlık olarak onlara
ulaştırabilir.

4) Yalnızca E-postalara Değil Tüm Mesajlara Erişim: Harris Survey’in araştırmasına göre ortalama bir çalışan her gün 7 farklı iletişim aracından 90’ın üzerinde mesaj alıyor! Çalışanlar bu farklı iletişim araçlarını yönetmek için çaba sarf ediyorlar. Exchange Server 2007’deki yeni
birleşik mesajlaşma ile çalışanlarınız, e-postalarını, telefonlarına bırakılan sesli mesajlarını ve fakslarını, her yerden ve her cihazdan erişebilecekleri tek bir gelen kutusundan alabilirler.

5) Ortak Kaynak Yönetimi: Kurumunuzdaki toplantı odalarının veya projektör gibi ortak kaynakların rezervasyonlarını nasıl yönetiyorsunuz? Bu işi Exchange Server 2007 ve Outlook ikilisine bırakarak, çalışanlarınızın rezervasyonlarını Outlook içerisinden kendilerinin yapmalarını ve yönetmelerini
sağlayabilirsiniz. Merak etmeyin, acil genel kurul toplantıları için üst düzey yetkiye sahip kullanıcılar mevcut rezervasyonlarda kolaylıkla değişiklik yapabilirler.

Exchange Server 2007 sizlere bu 5 önemli faydadan çok daha fazlasını sunar. Daha ayrıntılı bilgi için
Türkçe/İngilizce Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 26/09/2009 17:48

(@discharge)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Mümin bey, verdiğiniz bilgiler çok değerliler, çok teşekkürler..

 Şu şekilde de düşünmek lazım, exchange 2007 nin neredeyse tüm açıkları-hataları kapatıldı servis paketleri ve güncelleştirmelerle, exchange 2010 ise henüz test-beta-yeni çıkma aşamasında..Hal böyleyken microsoft exchange 2010 ürününe güvense bile ben microsofta  bu ürün için henüz güvenmiyorum-güvenemiyorum 🙂

 
Gönderildi : 27/09/2009 20:30

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


güvenin güvenin... exchange server 2010 Exchange Server 2007 üzerine inşaa edilmektedir. yani var olan eksiklikler Exchange Server 2010'da tamamen kapatılmış olacak. ve inanın çok verimli bir ürün.


Exchange Server 2007 iyi güzel süperdi şimdi Exchange Server 2010 ile tanıştığınızda oooo bu ondan daha güzelmiş süpermiş diceksiniz. göreceksiniz ki mesajlaşma sisteminiz çok daha iyi olacak.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 28/09/2009 12:42

(@discharge)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Kesinlikle üstüne daha güzel özellikler,eklentiler gelmiştir ama ilk önce 2007 yi denemek istiyorum 🙂

Cevaplar bilgiler ve ilgiler için herkese çok teşekkürler 🙂

 
Gönderildi : 29/09/2009 20:47

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


tabi önce Exchange Server 2007 kurarak Exchange Server 2003'ten ne gibi farklılıkları olduğunu bir görün.


daha sonra Exchange Server 2010 kurarsınız ve Exchange Server 2007'den ne gibi farklılıkları ve üstünlükleri olduğunu görürsünüz.


kolay gelsin 

 
Gönderildi : 30/09/2009 16:01

Paylaş: