Haberler

Tesla Otomatik Pilotun Sorumlu Tutulduğu Davayı Kazandı

Elektrikli araç üreticisi Tesla, bir kullanıcının Autopilot özelliği nedeniyle meydana gelen bir kaza nedeniyle şirketi suçlamasıyla ilgili bir dava kazandı.

Florida’da meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybeden Jeremy Banner’ın ailesi, Tesla’yı “ihmalkarlıkla” suçlayarak şirketi dava etmişti. Aile, Tesla’nın Autopilot özelliğinin kusurlu olduğunu ve Banner’ın kendi kendine sürüş modundayken aracın bir kamyonla çarpıştığını iddia etti.

Ancak, Florida’daki bir federal mahkeme, Tesla’nın savunmasını kabul etti ve şirketin sorumluluğu olmadığına karar verdi. Mahkeme, Tesla’nın Autopilot özelliğinin kullanıcılarını uyarılarla bilgilendirdiğini ve sürücülerin her zaman araçlarına odaklanmaları gerektiğini hatırlattığını belirtti.

Tesla, bu kararın ardından bir açıklama yaparak, “sürücülerin daima araçlarına odaklanması gerektiği” mesajını yineledi ve “Autopilot’un doğru kullanımının, daha güvenli bir sürüş deneyimi sağlamak için tasarlandığını” söyledi.

Bu karar, otonom araç teknolojisi ve sürücü destek sistemlerinin gelecekteki yasal sorumluluklarını şekillendirebilecek birçok davanın öncüsü olabilir.

Kaynak

Tesla wins lawsuit that blamed Autopilot for crash – The Verge

Hakan Uzuner

2002 yılından beri aktif olarak bilişim sektöründe çalışmaktayım. Bu süreç içerisinde özellikle profesyonel olarak Microsoft teknolojileri üzerinde çalıştım. Profesyonel kariyerim içerisinde eğitmenlik, danışmanlık ve yöneticilik yaptım. Özellikle danışmanlık ve eğitmenlik tecrübelerimden kaynaklı pek çok farklı firmanın alt yapısının kurulum, yönetimi ve bakımında bulundum. Aynı zamanda ÇözümPark Bilişim Portalı nın Kurucusu olarak portal üzerinde aktif olarak rol almaktayım. Profesyonel kariyerime ITSTACK Bilgi Sistemlerinde Profesyonel Hizmetler Direktörü olarak devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu