Haberler

Microsoft’tan Acil Uyarı: Windows 11 21H2 Desteği Ekim’de Sona Eriyor

Microsoft, Windows 11’in 21H2 sürümünün hizmet ömrünün Ekim ayında sona ereceğini duyurdu. Microsoft, 10 Ekim 2023 tarihinde, Ekim 2021’de piyasaya sürülen Home, Pro, Pro Education ve Pro for Workstations gibi Windows 11 21H2 sürümlerinin artık güvenlik güncelleştirmeleri almayacağını belirtti.

Microsoft Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Bu sürümler, 10 Ekim 2023 tarihinden itibaren artık güvenlik güncelleştirmeleri almamaya başlayacak” dedi.

“Bu tarihten sonra Microsoft Destek ile iletişime geçen müşterilere, destek almaya devam etmek için cihazlarını en son Windows 11 sürümüne güncellemeleri yönünde yönlendirilecektir.”

Hizmet ömrü sona erdikten sonra, yukarıda belirtilen Home ve Pro sürümlerini çalıştıran Windows 10 21H2 cihazları, güvenlik ve aylık kalite güncelleştirmelerini almayacak ve yeni keşfedilen hatalar ve güvenlik sorunları için düzeltmeler ve yamalar alamayacak.

Windows 10 21H2’nin (Windows Kasım 10 2021 Güncellemesi) farklı sürümleri de bu ayın başlarında hizmet ömrünü tamamladı. Microsoft ayrıca, destekleri sona erecek veya emekliye ayrılacak tüm ürünlerin bir listesini kullanıcılara sunuyor.

Müşteriler, Windows için belirli hizmet ömrü sonu tarihleriyle ilgili daha fazla bilgi için Windows Yaşam Döngüsü SSS ve Yaşam Döngüsü Politikası arama aracına başvurabilirler.

Windows 11 2022 Güncellemesi bazı cihazlarda zorla yükleniyor!

Windows 11’in 2022 Güncellemesi (Windows 11 22H2), Ekim ayından bu yana uygunluk kriterlerini karşılayan Windows cihazlarında geniş çapta kullanılabilir hale geldi. Windows 11 yükseltme uygunluğunu, Windows 11 özellikleri ve bilgisayar gereksinimleriyle ilgili bilgileri kontrol ederek veya PC Health Check uygulamasının yardımıyla doğrulayabilirsiniz.

Özellikle, Microsoft aynı zamanda hızla hizmet ömrünü tamamlayacak olan Windows 11 21H2 çalıştıran sistemlere de bu güncellemeyi zorla yüklüyor.

“Ocak 2023’te, Windows 11’in 21H2 Home ve Pro sürümleri otomatik olarak 22H2 sürümüne güncelleme almaya başladı” diyor Microsoft, Windows sürüm sağlık panelinde. “Windows 10’dan beri, Windows kullanıcılarının desteklenen Windows sürümleriyle güncel ve güvende kalmasına otomatik güncellemeler aracılığıyla yardımcı oluyoruz. Sizin için korunaklı ve verimli kalmanıza yardımcı olmak için Windows 11’de aynı yaklaşımı kullanıyoruz. Ve unutmayın: cihazınızın yeniden başlamasını ve güncellemenin tamamlanmasını için uygun bir zaman seçebilirsiniz.” diye ekliyor.

Microsoft ayrıca Windows 11 22H2 güncellemesi sırasında yaşanan sorunları çözmek için bir rehber sunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu