Windows Client

Windows 7 Ev Grubu – Windows 7 Home Group

 

Merhaba bu makalemizde Windows7 işletim sisteminin tüm versiyonların da kullanılabilir olan Ev Grubundan bahsedeceğiz. Ev grubu özelliği ile bilgisayarımızdaki resim, müzik, video belge ve yazıcıları kolaylıkla parola korumalı olarak paylaşabiliriz.Ev grubu Vista kullanıcıları istekleri sonrası tasarlanmıştır.Paylaşımın içeriğinde nelerin paylaşılıp paylaşılmayacağı kısmında tercih yapmamızı sağlayan güzel özellikler mevcuttur.Windows xp üzerinde ortak klasörler kullanılır ve buda dosyalarımızın oraya buraya taşınmasına neden olur bize zahmetli işler çıkartırdı.Bu nedenle sözü fazla uzatmadan ev gurubu oluşturma işlemlerine başlayalım arada özelliklere değinelim.

 

1-Ev grubumuzu oluşturmak için Denetim Masasına girelim ve Ev grubunu tıklatalım.

 

image001

 

2-Ev Grubu oluştur butonu çıkmıyorsa ağ ayarlarımızdan bir ağa dahil olup olmadığımız kontrol edilmelidir. Ev grubu oluştur butonuna tıklayınca aşağıdaki ekran bizi karşılıyor. Burada neleri paylaştıracağımızı seçip ileri butonuna tıklatalım.

 

image002

 

3-Ağımızdaki paylaştırma işlemleri hazırlandı ve sistem karşımıza ev grubumuzda paylaşımda bulunan dosyalarımıza erişim için gereken bir parola getirdi .Bu parola ağımızda bulunan ve bizim grubumuzdaki paylaştırılmış kaynaklara erişecek kişilere sorulacak ve bu parola ile sistemimize erişeceklerdir.

 

 

image003

 

4-Ev grubu ayarlama işlemimiz görüldüğü üzere çok basit ve hızlı bir şekilde gerçekleşti. Ev grubunu tekrar açılınca aşağıdaki ekranda görüldüğü gibi bir ekran açılacaktır. Bu kısım oluşturulan şifrenin görüntülenmesi, değiştirilmesi, paylaştırılan öğelerin değiştirilmesi, dahil olunan bir ev ağından çıkılması gibi işlemlerin yapılacağı bir çok ayarı barındırmaktadır.

 

 

image004

 

5-Şimdi farklı bir kullanıcıda bu dosyalarımıza erişip içeriğinden yararlanmayı deneyelim. Bunun için başka bir bilgisayarımızdan denetim masasına girelim ve buradan Ev Grubunu tıklatalım. Aşağıdaki ekranda görüldüğü gibi ağımızda ev grubu belirlendi bizde paylaşmak istediğimiz öğeleri seçip Şimdi Katıl butonuna tıklatalım.

 

 

image005

 

6-Karşımıza gelen ekranda ilk bilgisayar da oluşturulan Ev grubu parolasını girelim ileriyi tıklatalım.

 

 

image006

 

7-Ağımıza başarı ile bağlandık şimdi birbirlerinin görünüp görünmediğine bakalım.

 

 

image007

 

8-Windows gezginin açıp Ev grubunu tıkladığımda Rıza bilgisayarı gözükmektedir.

 

 

image008

 

9-Rıza bilgisayarına çift tıkladığımızda paylaşıma açılan öğeler görülmektedir.

 

 

image009

 

10-Diğer bilgisayarımızdan baktığımızda ise A-pc tarafından paylaşılan veriler gözükmektedir.

 

 

image010

 

 

Makalemizde Windows7’nin bir özelliğine değindik farklı bir makalede görüşmek dileğiyle.

Rıza ŞAHAN

www.rizasahan.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu