3. Parti Yazılımlar

AtlasGMT Ürün Kurulum ve Detaylar

Bir önceki makalemizde AtlasGMT network izleme yazılımı ürününün tanıtımı anlamında detaylar paylaşmıştık. Takdir edersiniz ki böyle bir ürünü Türkiyede yerli ve milli imkanlarla geliştirmek üst seviyede efor gerektiriyor. Ama bu kadar özveriye değecek şekilde geri dönüşler almak, demoya başlanılan her müşteride ürünün çok sevilerek faturalanması paha biçilmez bir gurur. Muhatab Teknoloji ürünü geliştirirken bu durumu tahmin etmiş açıkçası.

Bu makalemizde sizlere ürünün kurulumu ve genel ayarları ile ilgili detay bilgiler paylaşacağız. Daha derinlemesine detaylar görmek isterseniz, tamamı Türkçe ve son derece detaylı bilgilerin yer aldığı https://dokuman.atlasgmt.com/index.html adresini incelemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Kurulum son derece basit aslında. Yazılımı geliştiren ekip hangi sanal platformu kullanacaksanız buna uygun imajlar hazırlamış, bize sadece imajı import etmek kalıyor.

İlk olarak gereksinimlerden bahsedelim isterseniz. Sistem gereksinimleri cihaz adedi arttıkça yükselme isteyebilir. Biz burada 50 cihaz için konuşacak olursak şu şekilde bir tablo ile karşılaşıyoruz,

Sunucu isterlerinin dışında tabi yazılımın çalışması için network portlarından da bir kısmının açık olması lazım. Bunlarıda şu şekilde sıralayabiliriz,

Bu isterleri karşıladıktan sonra ister VMware ister Hyper-V platformunu kullanabiliz. Biz genel anlamda VMware’in daha çok kullanıldığını düşünerek VMware ortamından bahsedeceğiz.

Öncelikle yapmamız gereken https://www.atlasgmt.com/ucretsiz-talep-formu adresinden imaj dosyasın talep etmek.

Talep ettikten sonra ilk adım, bu imajı sanallaştırma ortamına import ederek başlıyor. Klasik imaj import işlemi. Ister eski version VMware ister yeni version VMware ile aynı adımlarla import edebilirsiniz. Yeni versiyonda bildiğiniz üzere web arayüzü ile import ediyoruz.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde ilk adım ile başlayalım, sonrasında aşağıdaki ekran ile devam edelim,

Bir sonraki adım,

Gördüğünüz gibi çok basit, devam edelim,

İsim verelim, ve disk ihtiyacını karşılayalım,

Hangi VLAN kullanılacak ise network’ini düzenleyelim,

Ve bilgi ekranı,

Bu ekran sonrası import işlemi başlayacaktır. Import bittikten sonra sunucuyu Power-On ettiğimizde bazı ilave yapılandırmalara ihtiyaç olacaktır. Onlarda zorluk seviyesi çok düşük adımlar, hadi onlarada bir bakalım isterseniz,

Sunucu çalıştıktan sonra ortamda bulunan DHCP servisinden bir ip alacaktır. Bu ip’yi konsol ekranından değiştirip istediğiniz ip’yi vermek çok kolay. Yukarıdaki ekranda işimizin tamamını görecek menu seçenekleri mevcuttur. Buradaki işlemleri yaptıktan sonra arayüze geri dönebiliyoruz.

Tabiki tüm sistemlerin olmazsa olmazı updateler. Yukarıda gördüğünüz üzere iki adet farklı update mevcut. Bunlardan ilki Linux’un sistem güncellemeleri, bunun için,

Menüden 4 numaralı seçenek ile ilerleyebiliriz. Bu update neticesine AtlasGMT sunucumuzun çalıştığı özel repolardan en güncel ve en stabil sistem dosyaları ile güncelleme yapılacaktır. Bu güncellemelerle sistem performans ve güveniği üst seviyeye çekilmektedir.

Sonraki adımda ise AtlasGMT’nin kendine ait kod dosyalarının güncellenmesi geliyor. Bunun içinde işlem çok basit,

11nci seçenek ile programın tüm güncellemelerini yükleyebilirsiniz. Yukarıdaki menüde yapılabiliecek herşey mevcut gördüğünüz gibi. Zaten ürün grafik ekranda oldukça zengin içerik sunduğundan buradan çok fazla bir işlem yapma gereği duymayacaksınız.

Evet vermis olduğumuz ip’yi web browser’a vererek müthiş arayüzde konfigürasyonlara başlayabiliriz. Arayüzde herşeyin sizin yardımcınız olarak elinizin altında çalıştığına şahit olacak ve eminizki ürünü çok beğeneceksiniz.

Şimdiden hayırlı olsun.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu