Haberler

ABD ve TikTok Anlaşmaya Vardı: Uygulama Ülkede Kalmaya Devam Edecek

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin, TikTok’un ABD’deki faaliyetlerini sürdürmesi için yeni bir anlaşmaya imza attı. Beyaz Saray, 17 Eylül’de sona erecek olan kapanma süresini 16 Aralık’a kadar uzattı. Yeni düzenlemeyle TikTok’un ABD’deki varlıkları Amerikan yatırımcılarına devredilecek.

TikTok’un Yönetim Yapısı Değişti

Anlaşmaya göre büyük Amerikan şirketleri ve yatırımcılarından oluşan bir konsorsiyum TikTok’un ABD operasyonlarının yüzde 80’ine sahip olacak. ByteDance yüzde 19,9’luk payı elinde tutacak. Reuters kaynaklarına göre Oracle, Silver Lake ve Andreessen Horowitz gibi teknoloji şirketleri sürece dâhil edilebilir. ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Başkan Donald Trump’ın uygulamayı kapatma kararlılığının Çin’i masaya oturttuğunu söyledi.

ABD yönetimi TikTok’un tavsiye algoritmasını güvenlik açısından incelemeyi planlıyor. Çin’in bu sistemi tamamen devretme konusunda isteksiz olduğu ifade edildi. Anlaşmaya göre ABD merkezli yeni yapının yönetiminde Amerikalı çoğunluk yer alacak. Ayrıca en az bir üyenin hükümet tarafından atanacağı belirtildi. Oracle’ın TikTok’un verilerini depolamaya devam etmesi bekleniyor.

TikTok’un geleceğini belirleyen bu anlaşma sosyal medya dünyasında yeni tartışmalar yarattı. ABD’deki kullanıcı sayısı milyonlarla ifade edilen uygulamanın kapanma ihtimali bir süreliğine rafa kalkmış oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu