Haberler

Hızlı Şarj Sırasında Çıkan Yangında TOGG T10X Maddi Hasar Gördü

Sarıyer’de Trugo’nun DC hızlı şarj cihazına bağlı şekilde bulunan bir Togg T10X’te yangın çıktı. Olay, Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açık otoparkında yaşandı. İhbar üzerine bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri, aracın etrafında hızla güvenlik alanı oluşturdu. Müdahale kısa sürede sonuç verdi. Alevler kontrol altına alındı. Olayda yaralanma yaşanmadı. Araçta maddi hasar oluştu. Teknik inceleme süreci devam ediyor.

Yangın Olayı Hastane Otoparkında Gelişti

Olay anında araç Trugo’nun DC şarj cihazına bağlı durumdaydı. Ekipler alana ulaştığında yoğun duman yükseliyordu. Müdahale ekipleri yangını çevre araçlara sıçramadan söndürdü. Otoparktaki vatandaşlar hızla uzaklaştırıldı. Yangının başlangıç noktasının araç tabanındaki batarya olmadığı yönünde değerlendirmeler yapılıyor. Paylaşılan görüntüler bu ihtimali güçlendiriyor.

Yangının çıkış sebebi şu an için net değil. Uzmanlar aracın batarya yapısını, şarj ekipmanını ve bağlantı noktalarını inceliyor. İnceleme sonucunda şarj cihazındaki bir arızanın ya da araç bileşenlerindeki farklı bir sorunun etkili olup olmadığı anlaşılacak. Yetkililer araştırmanın kısa süre içinde tamamlanmasını hedefliyor.

Elektrikli araçlardaki yüksek voltajlı sistemler, yangın anında uzman müdahalesi gerektiriyor. İtfaiye ekipleri benzer olaylarda özel köpükler kullanıyor. Sıcaklığın düşürülmesi için yoğun soğutma uygulamalarına başvuruluyor. Araç bataryalarında ikinci bir alevlenme ihtimali görüldüğü için ekipler kontrollü şekilde çalışıyor. Sarıyer’deki olayda ekiplerin hızlı hareket etmesi yangının büyümesini engelledi.

Olay sonrası hasar tespiti yapıldı. Güvenlik güçleri alanı çevreledi. Teknik uzmanlar incelemeye başladı. Yangının kaynağına dair kesin açıklama rapor tamamlandıktan sonra paylaşılacak. Araç tamamen kaldırıldı. Şarj noktasında güvenlik önlemleri artırıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu