Haberler

Siber Güvenlik Devi Palo Alto Networks Müşteri Bilgilerinin Sızdığını Doğruladı

Siber güvenlik şirketi Palo Alto Networks, müşteri bilgilerini ve destek kayıtlarını etkileyen bir saldırıya maruz kaldığını açıkladı. Olayın, Salesloft Drift adlı sohbet botu hizmetini hedef alan geniş çaplı saldırının ardından gerçekleştiği belirtildi.

Saldırı Salesforce Üzerinden Gerçekleşti

Saldırganlar çalınan OAuth jetonlarını kullanarak şirketlerin Salesforce sistemlerine erişim sağladı. Bu jetonlar parola gerektirmeden bağlantılı hesaplara giriş imkânı tanıdı. Palo Alto Networks, saldırının yalnızca Salesforce ortamını etkilediğini ve hızlı şekilde kontrol altına alındığını duyurdu.

Şirketin açıklamasına göre saldırganlar çoğunlukla iş iletişim bilgilerine, hesap kayıtlarına ve destek vakalarına erişti. Palo Alto Networks etkilenen müşterilere doğrudan bilgi vereceğini ifade etti. Şirket ayrıca hiçbir ürünün, sistemin veya hizmetin zarar görmediğini vurguladı.

Saldırganlar erişim sağladıkları veriler arasında VPN ve tek oturum açma bilgilerini, Snowflake jetonlarını ve AWS erişim anahtarlarını aradı. Hatta “password” ve “secret” gibi basit kelimelerle tarama yaptıkları öğrenildi. Kendi izlerini kaybettirmek isteyen saldırganlar Tor ağı üzerinden bağlantı kurdu ve sistem günlüklerini sildi.

Palo Alto Networks, Drift uygulamasını kullanan tüm kurumlara acil önlem çağrısı yaptı. Şirket, sistem günlüklerinin incelenmesini, yetkilendirme anahtarlarının iptal edilmesini ve yeni anahtarlar üretilmesini tavsiye etti. Ayrıca kod depolarında gizli anahtarların aranması gerektiği hatırlatıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu