Haberler

Microsoft CEO’su Satya Nadella Podcast Yerine Sohbet Botlarını Tercih Ediyor

Microsoft CEO’su Satya Nadella, yapay zekâ destekli asistanı Copilot’u gündelik yaşamında aktif olarak kullanıyor. Nadella, artık podcast dinlemek yerine Copilot’a yüklediği metinler üzerinden içerikleri analiz ediyor. Bu tercih, Microsoft’un üretken yapay zekâya verdiği önemi açık biçimde gösteriyor.

Nadella, Gününü Copilot Yardımıyla Planlıyor

Satya Nadella, Bloomberg’e verdiği röportajda, sabah işe giderken podcast dinlemediğini açıkladı. Bunun yerine sevdiği yayınların metinlerini Copilot’a yüklediğini ve araçla bu içerikler hakkında konuştuğunu belirtti. Nadella, bu yöntemin kendisi için daha verimli olduğunu söyledi.

Microsoft CEO’su, şirket içinde de Copilot’un olanaklarını geniş ölçekte kullanıyor. Nadella, görevlerini kolaylaştırmak için Copilot Studio aracılığıyla en az 10 farklı özel ajan geliştirdiğini ifade etti. Bu ajanlar, e-postaları özetlemekten toplantı hazırlığına kadar birçok konuda kendisine yardımcı oluyor.

Microsoft, üretken yapay zekâ uygulamalarını sadece yöneticilerin iş akışında değil yazılım geliştirme süreçlerinde de yaygınlaştırıyor. Nadella’nın açıklamalarına göre, şirket bünyesinde üretilen kodların yaklaşık yüzde 30’u artık bu teknolojilerle oluşturuluyor.

Öte yandan bu dönüşüm, çalışan yapısında bazı değişimlere yol açtı. Şirketin yakın zamanda gerçekleştirdiği işten çıkarmalarda en çok etkilenen grubun yazılımcılar olduğu bildirildi. Bu gelişme, yapay zekâ destekli üretim araçlarının insan gücüne olan etkisini gözler önüne serdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu