Haberler

Microsoft Teams Günlük Kullanıcı Sayısının 115 Milyon Olduğunu Açıkladı

Microsoft’un 2021 1. çeyrek kazanç görüşmesinde CEO Satya Nadella, Microsoft Teams’in günlük 115 milyon aktif kullanıcıyı geçtiğini açıkladı. Nisan ayındaki günlük aktif kullanıcı sayısı 75 Milyon iken %53 artış görüldü. Yaklaşık 15 ay öncesine kadar Microsoft Teams günlük aktif kullanıcı sayısı 13 milyon civarındaydı. 2020’nin 3.çeyreğinde Nadella 258 milyon ücretli Office 365 lisansı kullanıldığını bildirmişti.

Google ve Zoom ile toplam kullanıcı sayısı rekabeti içerisinde. Google Meet bir günde 100 milyon toplantı katılımcı sayısına erişti Teams 200 milyondan fazla toplantı katılımcıya ulaştı ve Zoom günlük 300 milyon katılımcı sayısına ulaştı.

Yeni Özellikler Eklendi

Mayıs’ta düzenlenen Build 2020 konferansında şirket, geliştiricilere Teams uygulamalarını oluşturmaları için yeni araç kullanımı sağladı. Temmuz ayında düzenlenen Inspire 2020 iş ortakları konferansında Microsoft ,iş geliştiricilerinin Teams sayfasından ayrılmadan Power Platform uygulamaları ve sohbet robotları oluşturmasına dağıtmasına ve yönetmesine imkan veren ilişkisel veritabanı olan Dataflex’i kullanıma sundu.

Eylül ayında düzenlenen Ignite 2020 BT Uzmanları konferansında şirket zihinsel sağlık , uzaktan çalışma ve Headspace meditasyonu gibi vaatlerde bulundu.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu